Ontmoetingen langs de Yangtze

De Noorderlicht Fotogalerie brengt dit voorjaar een tentoonstelling van Ruben Terlou met foto's die hij maakte tijdens zijn reis door China voor de succesvolle tv documentaireserie Langs de Oevers van de Yangtze. We zien door zijn lens hoe Chinezen uit alle geledingen van de bevolking hun droom najagen en omgaan met de grote veranderingen in het land.

Ruben Terlou
Ruben Terlou

Fotograaf Ruben Terlou (1985) reisde stroomopwaarts langs China's langste rivier, de Yangtze. De reis voerde van de moderne havenstad Shanghai aan de ontwikkelde oostkust, tot diep in het binnenland waar Terlou de laatste restanten van traditionele cultuur aantrof. Hij spreekt vloeiend Mandarijn en kent de Chinese gebruiken door zijn jarenlange verblijf in de Volksrepubliek. Dit gaf hem een unieke toegang tot het leven van alledag met persoonlijke ontmoetingen en indrukken. De tentoonstelling geeft zo een bijzondere blik op een land dat behoort tot de grote wereldmachten maar voor ons nog nauwelijks een gezicht heeft.Ontmoetingen langs de Yangtze toont wat de modernisering de Chinezen brengt, een grotere materiële welvaart, maar ook de prijs die daarvoor wordt betaald. De teloorgang van natuur en eeuwenoude tradities en de sociale en emotionele offers die de gewone Chinees brengt. De beelden confronteren de bezoeker met zijn of haar ideeën en vooroordelen over China en nodigt uit tot reflectie op een snel veranderende wereld.

2 april 2016 - 12 juni 2016

Noorderlicht Fotogalerie
Akerkhof 12
9711 JB Groningen
050-3182227
info@noorderlicht.com
www.noorderlicht.com
@Noorderlicht_NL (twitter)
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ruben Terlou

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Kunsthuis De bakkerij
26 september 2020 - 1 november 2020, Bergen (Limburg)
Kunsthuis De bakkerij
Popup galerie
18 september 2020 - 27 september 2020, Den Haag
Popup galerie
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl