Symbolen van klimaatverandering en hoop

Eenzame bomen, je vindt ze overal in het Nederlandse landschap. Het zijn symbolen van kracht en een strijd tegen de elementen. De eenzame boom weerstaat hoogwater, slagregens, stormen, droogte en andere uitingen van klimaatverandering. Nog steeds houden ze stand, overal in Nederland. De eenzame boom is dus ook een teken van hoop. Het kán nog goed komen met ons klimaat ...

Rob Chevallier, Nederland (bedreigd) waterland, Groningen, Midwolda (oldambtmeer), foto (dibond) op hout
Rob Chevallier, Nederland (bedreigd) waterland, Groningen, Midwolda (oldambtmeer), foto (dibond) op hout (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Rob Chevallier fotografeerde solitair staande bomen in Nederland. En plaatste die foto's (geprint op dibond, forex of perspex) in bladvormen. Zo ontstonden foto-objecten voor twee installaties: 'De stikstofboom' en 'Nederland (bedreigd) waterland'.

De stikstofboom bestaat uit 100 foto's hangend aan 8 uitlaatpijpen. 'Nederland (bedreigd) waterland' bestaat uit 1 uitlaatpijp met 12 foto's van solitaire bomen. Elke boom vertegenwoordigt een provincie en een aspect van Nederland waterland. Alle foto's hangen ondersteboven. De bezoeker moet in de spiegel kijken om de ware kracht van de natuur te zien.

De installaties zijn dit jaar te zien in Almelo (Kunsttorentje), Apeldoorn (CODA museum tijdens Apeldoorn Photo), Zwolle (Harculo Energiecentrale tijdens IJsselbiënnale), Bergen (Kunst 10daagse) en Emmen (Galerie MicksArt).

De data van de exposities staan of volgen binnenkort op de website van Rob Chevallier. De stikstofboom is ook te zien op film.Rob Chevallier

online expositie
chevallier@inbox.com
www.robchevallier.com

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Rob Chevallier

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl