Poste Restante

Er ligt post te wachten op bezoekers van de Noorderlicht-satellietlocatie INART in Lemmer. In het voormalig postkantoor mogen de eerste honderd belangstellenden die zich via defriesecamera@hotmail.com melden, een gratis envelop met inhoud afhalen.

Kunstenaarscollectief INART is dit jaar satellietlocatie van de internationale fotomanifestatie Noorderlicht. INART heeft zeven fotografen uitgenodigd hun werk te laten zien in de zalen van het oude postkantoor in Lemmer.

In het dagelijks leven hebben de exposanten hun vaste patronen, werkwijze of stijl. Met Poste Restante laten zij een andere kant zien. Het werk dat ze evengoed maken, maar dat afwijkt van het werk dat zijn een weg vindt naar tijdschriften, exposities of andere opdrachtgevers. Ontstaan uit puur persoonlijke interesse, in een spontane opwelling of na jarenlang verzamelen.

Marijke toont haar belangstelling voor slapers. Titeke richt haar camera op hen die even pauze houden. Dolph fotografeerde het landschap in beweging. Bas neemt op zeer persoonlijke wijze afscheid van Mokum. Linus creëerde een compleet eigen wereld. Gitte laat bezoekers zelf een serie samenstellen uit een keur aan beelden en Josée benadrukt sporen van de mens in de natuur.

Envelop met inhoud
Wie graag ter plekke een geadresseerde envelop met passende inhoud ontvangt, kan zich van tevoren aanmelden als bezoeker. Dit kan via defriesecamera@hotmail.com onder vermelding van naam en adres. Volgens goed gebruik in de wereld van de papieren post, ligt de brief klaar op het postkantoor om afgehaald te worden.
Bezoekers die anderen willen aansporen de expositie ook te bezoeken, kunnen op hun beurt (tegen betaling van 2 euro) post achterlaten voor anderen. Zo komt een reactie op gang vergelijkbaar met een kettingbrief (om in posttermen te blijven...).

De opening is op zaterdag 1 september om 14.00 uur door Dick Stellingwerf, burgemeester van de gemeente Lemsterland. Tijdens de opening zorgen Leopold Wijdeveld (saxofoon) en Jan de Jonge (jazzgitaar) voor muzikale omlijsting. Bovendien verzorgt performer/dichter De Graaf van Medwert een optreden.

De expositie is geopend vrijdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.Linus Harms, Genesis
Linus Harms, Genesis


1 september 2012 - 7 oktober 2012

INART (voormalig postkantoor Lemmer)
Nieuwburen 10-12
8531 EE Lemmer
06-15436340
info@gittebrugman.nl

Er is werk te zien van
Marijke van Ruiten
Titeke Postma
Dolph Kessler
Bas Jongerius
Linus Harms
Gitte Brugman
Josée Algra

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Black Album / White Cube
20 juni 2020 - 10 januari 2021, Rotterdam
Black Album / White Cube
Candid
4 april 2020 - 20 september 2020, Den Haag
Candid

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl