Kunstroute Martini Ziekenhuis

Als onderdeel van de Kunstroute van het ziekenhuis wordt het werk van Harmen Piekema tentoongesteld in de oranje gang. Een gang die wordt gebruikt door alle patiënten die van en naar de poliklinieken gaan, evenals alle personeelsleden die hun werkplek hebben in dat deel van het gebouw.

Harmen Piekema
Harmen Piekema (diashow met meer beelden)

Harmen laat een reeks foto's zien die zijn genomen in de provincie Groningen (op twee uitzonderingen na, één foto is gemaakt in Friesland en &ecute;én foto in Drenthe). De reden hiervoor is dat de foto's herkenbaar zijn voor de bezoekers van het ziekenhuis. Veel mensen die hier komen, komen uit de provincie en zijn dus bekend met deze locaties. Harmen laat deze plaatsen vanuit een ander perspectief en met schitterend licht, sneeuw of andere mooie omstandigheden zien.Harmen: 'Naar mijn mening komt een goede gezondheid, ontspanning en herstel met het gevoel van welzijn. Het Martini-ziekenhuis wil een gastvrije en vriendelijke omgeving zijn, voor patiënten, bezoekers en werknemers. Een omgeving waarin mensen zich op hun gemak voelen, draagt bij aan welzijn en herstel. Kunst is een belangrijk onderdeel van de ziekenhuisomgeving: kunst biedt ontspanning, afleiding en kan stress verminderen.'

Het ziekenhuis heeft een kunstroute opgezet die alle kunsttentoonstellingen en installaties omvat. Voor mensen die moeten lopen als onderdeel van hun revalidatieprogramma, evenals voor mensen die een moeilijke tijd doorgaan, en voor familieleden die afleiding zoeken, helpt deze route om te ontspannen, te inspireren en hopelijk een glimlach op hun gezichten te krijgen.

Het Martini-ziekenhuis opent het nieuwe kunstjaar met een gratis kunstmarkt op donderdag 24 januari in het Martini-paviljoen. Tien van de zestien kunstenaars die volgend jaar in het Martini-ziekenhuis zullen exposeren geven een preview van hun werk. De kunstmarkt is voor iedereen toegankelijk tussen 10.00-15.00 uur.

15 januari 2019 - 9 april 2019

Martini Ziekenhuis
Van Swietenplein 1
9728 NT Groningen
050-5245245
vertelhetons@mzh.nl
www.martiniziekenhuis.nl
@martinihospital (twitter)

Er is werk te zien van
Harmen Piekema

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl