Harry Penningsprijs

Ter ere van het 40-jarig bestaan van Galerie Pennings wordt voor de vijfde keer de Harry Penningsprijs uitgereikt aan een talentvolle fotograaf of kunstenaar die fotografie, video of new media art als medium gebruiken.

Marwan Bassiouni, New Dutch Views #1, 2018
Marwan Bassiouni, New Dutch Views #1, 2018 (diashow met meer beelden)

De genomineerden voor de Harry Penningsprijs 2019 zijn: Bastiaan van Aarle, Marwan Bassiouni, Eline Benjaminsen, Zaza Bertrand, Stephany Caparn, Iris Hartman, Esther Hovers, Eva Roefs en Dylan van Vliet.Op verzoek van Galerie Pennings hebben tien experts uit de wereld van de (kunst)fotografie, verspreid wonend over Nederland en België, ieder drie fotografen voorgedragen voor hun autonome werk. Uit deze eerste selectie heeft een jury negen genomineerden geselecteerd voor de groepsexpositie.

De jury - bestaande uit Hendrik Driessen, directeur van Museum De Pont, Ton Hendriks, hoofdredacteur van Pf, en Maartje van den Heuvel, conservator fotografie Universiteitsbibliotheek Leiden - zal zondag 14 april een winnaar aanwijzen. De winnaar ontvangt een geldprijs. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen ten behoeve van de Publieksprijs.

In 2006 nam Petra Cardinaal de galerie over van Harry Pennings en besloot zij een prijs in het leven te roepen verbonden aan zijn naam, enerzijds als eerbetoon aan de oprichter van een de eerste fotogaleries van Nederland, anderzijds om startende fotografen een kans te geven zich te onderscheiden en te presenteren. Harry Pennings had een fijne neus voor jong talent en dat maakte hem tot een unieke galeriehouder. Temeer omdat hij nooit uit winstbejag zijn galerie runde. Passie voor fotografie - en voor de makers - was zijn drijfveer en ook die van Petra Cardinaal. En dat is ook de drijfveer voor het instellen van deze prijs. In 2007 werd de Harry Penningsprijs uitgereikt aan Renée van Trier, in 2009 aan Wytske van Keulen, in 2011 aan Awoiska van der Molen en in 2015 aan Maroesjka Lavigne.

Zondag 14 april wordt tevens het 40-jarig bestaan van Galerie Pennings gevierd en de officiële transitie van galerie naar Pennings Foundation. Ter ere van het jubileum wordt een selectie uit de privécollectie van Harry en Françoise Pennings tentoongesteld. Vanaf 14 april verschijnt wekelijks een blog op facebook over 40 jaar Pennings.

De prijsuitreiking is zondag 14 april om 15.00 uur.

29 maart 2019 - 27 april 2019

Pennings Foundation
Geldropseweg 63
5611 SE Eindhoven
040-3080609
info@penningsfoundation.com
www.penningsfoundation.com
@GaleriePennings (twitter)
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Bastiaan van Aarle
Marwan Bassiouni
Eline Benjaminsen
Zaza Bertrand
Stephany Caparn
Iris Hartman
Esther Hovers
Eva Roefs
Dylan van Vliet

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Druppels
28 januari 2020 - 23 maart 2020, Hoorn
Druppels
Beautiful Square
3 februari 2020 - 3 april 2020, Amsterdam
Beautiful Square
Hoek van Holland
1 februari 2020 - 24 mei 2020, Rotterdam
Hoek van Holland

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl