De Stad als Podium

Owen Schumacher is acteur, schrijver en televisiemaker en heeft een passie voor fotografie. In De Stad als Podium is werk te zien dat hij sinds 2017 als straatfotograaf heeft gemaakt. Speciaal voor deze tentoonstelling in het Atrium Den Haag, heeft Owen ook foto's in Den Haag gemaakt.

Owen Schumacher, De Stad als Podium
Owen Schumacher, De Stad als Podium (diashow met meer beelden)

Owen: 'Ik vind niks heerlijker dan op vrije uren door de stad te dwalen en naar mensen te kijken. Vroeger nam ik dat soort situaties alleen geestelijk in me op en maakte ik er soms later een Koefnoen-scene van, maar de laatste tijd probeer ik ze vast te leggen met mijn kleine, compacte camera.
Overal zie ik het begin van een sketch of een type dat ik zou willen spelen. Ik ensceneer niks, vraag geen toestemming en leg vooral vast wat ik zie. Ik ben niet op zoek naar fotografische perfectie, maar ik heb er veel plezier in om met een ironisch oog en met empathie voor de bewoners door de stad te lopen en om af en toe te vangen wat me raakt, een binnenpretje bezorgt of inspireert. Als je goed kijkt is overal om je heen theater en is de stad één groot podium.
Ik plaats mijn foto's vrijwel dagelijks op Instagram, maar dat zijn kleine beelden waar snel voorbij gescrold wordt. Met deze tentoonstelling wordt de gelegenheid geboden om wat langer en aandachtiger te kijken en om de foto's met elkaar te combineren.'2 augustus 2018 - 7 september 2018

Atrium Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag
070-3533629
info@atriumcityhall.nl
www.atriumcityhall.nl
Het atrium van het stadhuis is geopend maandag t/m vrijdag van 7.00-19.00 uur, donderdag van 7.00-21.30 uur en zaterdag van 9.30-17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Er is werk te zien van
Owen Schumacher

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Spatio-temporeel
16 maart 2019 - 26 april 2019, Amsterdam
Spatio-temporeel
Palm Springs
16 februari 2019 - 12 mei 2019, Den Haag
Palm Springs

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl