High Lonesome Below Sea Level

Van 16 oktober t/m 1 november zal een kleine selectie van Marieke Odekerken's foto's uit het boek aan de wand prijken van het restaurant in Donner.

Marieke Odekerken, Karlijn van Pippel
Marieke Odekerken, Karlijn van Pippel (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Fotograaf Marieke Odekerken en cultuurwetenschapper Loes van Schaijk maakten samen hun debuut in de vorm van een boek dat een gezicht geeft aan een heel specifiek muziekgenre dat in de jaren ’40 ontstond in de Verenigde Staten en zo’n tien jaar later zijn weg naar Nederland vond: bluegrass.Marieke en Loes bezochten mensen door heel het land die in de ban zijn geraakt van deze akoestische muziek die zich onder andere kenmerkt door de combinatie van snaarinstrumenten, een enorm hoog tempo, virtuoze solo’s, harmonie en ‘high lonesome’ zang.

Marieke fotografeerde en Loes sprak met muzikanten, boekers en bouwers; amateurs en professionals; pioniers en jonge honden; grijze muizen, hillbillies en hardrockers; traditionalisten, puristen en mensen die voortdurend de crossover zoeken met andere stijlen.

Op zaterdag 31 oktober, van 16.00-17.00 uur, klimt de schrijfster van het boek, Loes van Schaijk, samen met haar twee kompanen Joram Peeters en Arthur Deighton (die ook in het boek staat) op het podium om met de band Red Herring een spetterend bluegrassoptreden te verzorgen. Entree is gratis.

16 oktober 2015 - 1 november 2015

Donner
Coolsingel 119
3012 AG Rotterdam
010-4132070
klantenservice@donner.nl
www.donner.nl
@donnerboeken (twitter)
De boekwinkel is geopend maandag van 11.00-18.00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 9.30-18.00 uur, donderdag ook tot 21.00 uur en zondag van 12.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marieke Odekerken
Loes van Schaijk

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Kunsthuis De bakkerij
26 september 2020 - 1 november 2020, Bergen (Limburg)
Kunsthuis De bakkerij
Popup galerie
18 september 2020 - 27 september 2020, Den Haag
Popup galerie
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl