Nishikigoi

Erik Hijweege is gefascineerd door de natuur en haar onbedwingbare karakter. In zijn nieuwe serie onderzoekt Erik de kracht van het water en de mythische status die het in verschillenden culturen heeft. De beelden zijn genoemd naar de Oosterse Legende ryumon-no-take, de 'drakenpoortwaterval'.

Erik Hijweege, Nishikigoi
Erik Hijweege, Nishikigoi

Koivissen - Nishikigoi - zwemmen tegen de stroom in, om sterker te worden. Zij die het presteren om de waterval te trotseren, zullen volgens de legende veranderen in hemelse draken. Hijweege legt met zijn serie de kracht van het water en de mythische status bloot.Ondanks het wispelturige karakter van het krachtenspel deed hij dit met de natte collodium techniek, een analoge, trage fotomethode uit de negentiende eeuw. Als een eerlijke strijd tussen de natuur en hem als de verbeelder daarvan. De beelden zijn daarna geëtst op staalplaten en afgedrukt door een meesterdrukker als fotogravures.

Het resultaat reikt verder dan een romantische verbeelding van de water. Het dwingt de kijker langer te blijven staan. Het oog van de fotograaf, de analoge fotomethode, de meesterdrukker, de magie van het water en haar kracht; een gelaagdheid in vertoning die meer tijd nodig heeft dan een ogenblik.

Erik exposeerde onder meer op fotofestival Naarden, Fotomuseum Den Haag, São Paulo, Washington en Moskou. Zijn fotowerken zijn o.a. opgenomen in de collectie van ABN AMRO, ASR, PelsRijcken en de Hermitage in Amsterdam.

De opening van de expositie is zaterdag 23 maart om 15.00 uur.

23 maart 2019 - 11 mei 2019

Contour Gallery
Josephstraat 164
3014 TX Rotterdam
info@contour.gallery
contour.gallery
De galerie is geopend donderdag en vrijdag van 11.00-17.00 uur, zaterdag van 13.00-17.00 en woensdag en zondag op afspraak.

Er is werk te zien van
Erik Hijweege

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl