Schrijfstersportretten

1 maart 2012 - 30 april 2012
Fotografe Mona van den Berg houdt haar hele leven al erg van boeken lezen en kan zich daarin helemaal verliezen. Haar nieuwsgierigheid werd in de loop van de jaren aangewakkerd naar de schrijfsters van de boeken die in de kast staan. Een half jaar geleden is ze gestart met het maken van een portrettenreeks van Nederlandse schrijfsters. Ze begint pas te fotograferen nadat er een persoonlijke relatie is ontwikkeld met mensen en situaties, om zo intimiteit te cre ren tussen haar en de geportretteerde, ook al is de tijd beperkt. Als bevlogen fotografe wil ze zo dicht mogelijk op de huid van het onderwerp komen. Het gaat haar nooit alleen om mooie beelden, maar om de intimiteit tussen de geportretteerde en de fotografe zichtbaar te maken. Mona van den Berg fotografeerde o.a. Mensje van Keulen, Lisette Lewin, Lydia Rood, Yvonne Kroonenberg, Esther Gerritsen, Annelies Verbeke, Nelleke Noordervliet, Wanda Reisel en Marjan Berk.Mona van de Berg
Mona van de Berg


1 maart 2012 - 30 april 2012

Bibliotheek Osdorp
Osdorpplein 16
1068 EL Amsterdam
020-6107454
osdorp@oba.nl
www.oba.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Mona van den Berg

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl