Mixed

Mixed is een tentoonstelling waarin Linda Arts, Eric Jan van de Geer en Carola Rombouts werken tonen waarin zij grafiek combineren met andere media.

Eric Jan van de Geer, Den
Eric Jan van de Geer, Den

Linda Arts toont een serie robuuste, abstracte houtdrukken met in grafiet getekende partijen, in een ritmische aaneenschakeling van witte en zwarte banen. Haar consequent en systematisch toepassen van contrasten en geleidelijke overgangen roept optische verwarring op. Naast het kunstmatige speelt het handmatige in dit werk een belangrijke rol. Behalve krachtig, oogt het uiterst geconcentreerd en verstild.Eric Jan van de Geer gaat uit van eigen en gevonden fotomateriaal van alledaagse dingen die hij middels computer en kopieermachine transformeert tot minder vertrouwde beelden. In zijn streven 'onzichtbare lagen' in de foto's zichtbaar te maken, gebruikt hij de zeefdruktechniek in combinatie met schilderkunstige middelen, in subtiele kleurlagen. Ogenschijnlijk gewoon lijkende of onopvallende dingen zoals een boom of heg worden zo in een ander licht geplaatst.

Carola Rombouts bouwt een eigen, kleurrijke wereld vol figuratieve symbolen en metaforen uit linosneden die ze steeds hergebruikt en opnieuw rangschikt, als in een assemblage of collage, met toegevoegde elementen van allerlei materialen. Maken is bezweren voor haar. Zo creëert ze een persoonlijke beeldtaal waarin vaak mensen en dieren figureren. Ze werkt in een meervoud aan technieken, met hoogdruk als basis.

Drie kunstenaars die op verschillende manieren en met verschillende oogmerken gebruik maken van de vele mogelijkheden van het drukken, aangevuld met 'iets anders'. De mogelijkheid van vermenigvuldiging die grafiek biedt, leidt bij hen tot experiment en varianten. Alle drie zijn ze voortdurend op zoek naar uitbreiding van hun middelen en het verkennen van grenzen rond bestaande (grafische) technieken.

De expositie wordt zondag 23 oktober geopend door Peter Kalkowsky.

20 oktober 2016 - 27 november 2016

Museum Waterland
Kaasmarkt 16
1441 BG Purmerend
0299-422605
info@museumwaterland.nl
www.museumwaterland.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Linda Arts
Eric Jan van de Geer
Carola Rombouts

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Kunsthuis De bakkerij
26 september 2020 - 1 november 2020, Bergen (Limburg)
Kunsthuis De bakkerij
Popup galerie
18 september 2020 - 27 september 2020, Den Haag
Popup galerie
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl