Mijn Mooiste Plekje

De leden van de Alphense fotoclub tonen hun kijk op de mooiste plekjes van Alphen. De expositie sluit aan bij de fotowedstrijd Mijn Mooiste Plekje, waarvan de uitslag op 6 mei bekend is gemaakt.

Ruurd van Rooy
Ruurd van Rooy (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Aan de expositie doen 15 leden van Alphoto mee. Zij tonen onder andere foto's van de Oudshoornse kerk in avondlicht, de Koudekerkse brug, de afbraak en de nieuwbouw aan de Lage Zijde in Alphen en van het Bospark. Bijzonder zijn de foto's die het onlangs overleden lid Ruurd van Rooij. Hij fotografeerde korenmolen De Eendracht vanaf een hoogwerker die boven de molen uitstak.De expositie, die zowel het stedelijke als het landelijke karakter van Alphen laat zien, is een onderdeel van de Fotoweken van de Mediamarkt. Daarbij is er vrijwel elke dag een fotografisch moment in de winkel. Dat varieert van een workshop selfies maken tot het gratis laten schoonmaken van de sensor in de camera.

De fotowedstrijd Mijn Mooiste Plekje in Alphen aan den Rijn is gewonnen door Hans Bakker. Hij kreeg 29 van de 30 te behalen punten met een foto van de Alphense hefbrug in avondlicht. Het was de belichting, het bijzondere standpunt en de lijnvoering die de jury overtuigde. Bakker ontving 200 aan waardebonnen van de MediaMarkt.

De tweede prijs was voor Peter van den Wijngaard uit Koudekerk met een bijzondere opname van het kunstwerk De Tol aan de Laan der Continenten. Hij fotografeerde de tol van onderaf waardoor het kunstwerk fraai afsteekt tegen een blauwe lucht met kleine witte wolkjes. De prijs bestond uit een waardebon van 100 euro.

John Wiersma stond letterlijk met zijn benen in het water toen hij onder de nieuwe Maximabrug zijn foto maakte die de derde prijs (waardebon van 50 euro) won. De gesplitste opritten wijken daardoor mooi naar de uithoeken van de foto. Eervolle vermeldingen waren er voor Jordan Blaauw met een foto van kale boomstammen in mysterieus licht, voor Paul van Deurse voor een foto van bliksemschichten achter korenmolden De Eendracht en voor Manon Brugman voor een foto van een dampend rietveld in ochtendlicht in het Zegerslootgebied Voor de fotowedstrijd, die fotoclub Alphoto organiseerde in samenwerking met de MediaMarkt, waren bijna 130 foto's ingestuurd door ongeveer 60 fotografen. De foto's zijn vooral beoordeeld op originaliteit en creativiteit door een jury die bestond uit Toob Alers, directeur van reclame- en mediabureau Buro Toob in Alphen, Franka Pieterse, fotograaf en fotospecialist bij de Media Markt en Henk Langerak onafhankelijk fotograaf en coördinator exposities en wedstrijden van fotoclub Alphoto.

Aan de wedstrijd konden alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn meedoen, dus ook bewoners van Aarlanderveen, Zwammerdam, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk aan den Rijn en Benthuizen. Het merendeel van de deelnemers komt echter uit de kern Alphen. Slechts twee deelnemers wonen in Boskoop, één in Koudekerk aan den Rijn en één in Hazerswoude-dorp. Opvallend is dat fotografie geen hobby van alleen mannen meer is. Er hebben zelfs twee vrouwen meer dan mannen meegedaan.

Het meest gefotografeerd is het Zegerslootgebied. Daar zijn 14 foto's gemaakt door verschillende deelnemers. De molen aan de Heijmanswetering is goede tweede met 8 foto's en het Bospark behaalt met 5 foto's een goede derde plaats. Er is gefotografeerd met allerlei merken camera's en mobieltjes. Maar Canon (29 keer)en Nikon (26 keer) voeren de boventoon.

1 mei 2017 - 14 mei 2017

MediaMarkt
Rijnplein 9
2405 DB Alphen aan den Rijn
0172-428300
www.mediamarkt.nl/mcs/marketinfo/_Media-Markt-Alphen-aan-den-Rijn,10278,-11.html
@MediaMarktAadR (twitter)
De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en ook op tweede paasdag en tweede pinksterdag. Tijdens de periode van de Floriade (5 april tot en met 7 oktober) is het museum op woensdagen geopend van 11.00-21.00 uur uur. Het museum is gesloten op 25 december, 1 januari, carnavalszaterdag t/m carnavalsdinsdag en op 30 april, koninginnedag.

Er is werk te zien van
Rob IJsselstein
Henk Langerak
Nicole van As
Peter Sijm
Rieni Stolwijk
René Schouten
Jolanda Sprokholt
Bert Noorbeek
Grace Mooy
Ingrid Kruik
Leo van Zanten
Henny Brouwer
José Bruijsten
Ruurd van Rooij
Gerk Kooy

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

City Life
3 juni 2020 - 23 augustus 2020, Arnhem
City Life
Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Venus & Mercury
1 juni 2020 - 30 augustus 2020, Amsterdam
Venus & Mercury

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl