Microsculpture

In de tentoonstelling Microsculpture toont de beroemde Britse fotograaf Levon Biss een serie foto's van insecten die elk werden opgebouwd uit duizenden microscopische foto's. Beestjes die je anders met het blote oog nauwelijks kunt zien, worden in de foto's van Biss wel drie meter groot.

Levon Biss, Amazonian Purple Warrior Scarab
Levon Biss, Amazonian Purple Warrior Scarab

Je ziet de intense kleuren en structuren tot in de kleinste details. Zo zijn insecten nog nooit eerder gefotografeerd. De tentoonstelling gaat de hele wereld over. Het Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft de primeur in de Benelux.De insecten uit Microsculpture komen uit de collectie van het Oxford University Museum of Natural History, waar Microsculpture in mei 2016 in première ging. Biss fotografeerde zelfs insecten die Charles Darwin meebracht van zijn reizen. Omdat Biss als fotograaf de hele wereld over reisde, wilde hij tijdens zijn periodes thuis aan een eigen project werken. Door toedoen van zijn zoontje, die op een dag een kever mee naar binnen nam en deze onder de microscoop bekeek, raakte Biss gefascineerd door insecten. Hij zocht contact met dr. James Hogan, entomoloog van het Oxford University Museum of Natural History. Hogan besloot medewerking te verlenen en leende insecten uit de collectie van het museum uit aan Biss.

Microsculpture was onder andere te zien in de Verenigde Arabische Emeraten, Denemarken, Zwitserland, Duitsland en Italië. Momenteel staat de tentoonstelling in Houston (VS). Overal zijn de reacties zeer positief en trekt de tentoonstelling veel bezoekers.

Levon Biss is een Britse fotograaf uit London. Hij fotografeerde in verschillende disciplines waaronder sport, documentaire en portret. De laatste vijf jaar houdt Biss zich bezig met macrofotografie. Voor zijn eerste boek, One love (2006), reisde Biss de wereld over. In achtentwintig landen maakte hij foto's over voetbal; van voetballende Peruaanse kinderen tot profs op internationaal niveau. Het boek werd een bestseller en de expositie One love toerde in twee jaar tijd door maar liefst zeventien landen. Biss fotografeerde grootheden zoals Usain Bolt en Quintin Tarantino. Zijn foto's haalden de covers van TIME Magazine, The New York Times en andere toonaangevende media. Zijn werk is te vinden in talrijke musea en privécollecties.

8 december 2018 - 21 april 2019

Natuurhistorisch Museum Maastricht
De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht
043-3505490
museum@maastricht.nl
www.nhmmaastricht.nl
@nhmmaastricht (twitter)
Het museum is geopend dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Levon Biss

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl