Human Angels

8 oktober 2009 - 3 januari 2010
De serie ‘Human Angels‘ waarmee de fotografe in 2003 startte, wordt regelmatig uitgebreid met nieuw werk. Op de expositie zullen ook haar meest recente, nog niet gepubliceerde, foto‘s te zien zijn en polaroid-unica in groot-formaat (9 x 12 cm).

Marie Cécile Thijs (1964) fotografeert vanaf haar elfde jaar.Ondanks deze vroege start volgt een relatief late roeping. Zij kiest aanvankelijk voor een loopbaan als advocaat. Maar vijftien jaar geleden slaat de vonk opnieuw over en kiest zij voor een leven als fotograaf. Zij is gespecialiseerd in autonome fotografie en het portret. Kenmerkend is haar focus op het persoonlijke in combinatie met overdrachtelijke verbeelding. Zij houdt van krachtige esthetiek, maar niet als enig doel. Het gaat haar om inhoud, emotie en illusie. Kortom de gelaagdheid van de foto.

Van een solo-expositie uit 2005 in de Melkweg Galerie zijn foto‘s gepubliceerd in ondermeer Het Parool, NRC Handelsblad, Kunstbeeld, Volkskrant Kunstbijlage, Elegance en de Happinez. In 2007 volgt opnieuw een solo expositie in de Melkweg Galerie Amsterdam, ditmaal met een overzicht van 10 jaar portretfotografie. Ook deze expositie kreeg veel aandacht in de media.

In 2008 wordt haar vrije portretserie van rechters, advocaten en griffiers uit binnen- en buitenland geselecteerd door het FotoMuseum Antwerpen om deel uit te maken van een groepsexpositie van zeven internationale fotografen ten behoeve van de mensenrechten organisatie Advocaten zonder Grenzen. Deze expositie zal de komende twee jaar door Europa gaan reizen en te zien zijn in diverse Paleizen van Justitie.Marie Cécile Thijs, Angel Boy with dog, 2009
Marie Cécile Thijs, Angel Boy with dog, 2009 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


8 oktober 2009 - 3 januari 2010

Melkweg Expo
Marnixstraat 409
1017 PJ Amsterdam
020-5318181
expo@melkweg.nl
www.melkweg.nl
De galerie is geopend dinsdag t/m zondag van 12.00-21.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marie Cécile Thijs

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Art goes to church
14 mei 2022 - 15 mei 2022, Hellevoetsluis
Art goes to church
Wasstraat
12 april 2022 - 15 mei 2022, Haarlem
Wasstraat
Op Kracht en Karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport
14 mei 2022 - 25 juni 2022, Eindhoven
Op Kracht en Karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl