Dedicated

22 oktober 2011 - 17 december 2011
‘Dedicated’ toont een overzicht van het werk van de Nederlandse fotograaf Marie Cécile Thijs. Hoe verschillend de onderwerpen ook zijn, in al haar portretten is dezelfde intense toewijding aanwezig. Bij de kinderen en de kat met een 17e eeuwse plooikraag uit het Rijksmuseum, de portretten van rechters en advocaten, maar ook bij de bekende chef-koks en het olympische succespaard Salinero.

Marie Cécile Thijs is gespecialiseerd in autonome fotografie en het portret, waarbij zij een hedendaagse stijl combineert met een krachtige, klassieke esthetiek. Haar verstilde, ingetogen portretten doen denken aan schilderijen uit de Gouden Eeuw. Daarbij verbeelden symboliek en sfeer op fascinerende wijze de persoonlijkheid van de geportretteerden.

In 2010 startte Marie Cécile Thijs haar autonome fotoserie ‘White Collar’, met een prominente rol voor een 17e eeuwse plooikraag uit het Rijksmuseum. Vanwege de kwetsbaarheid fotografeerde zij de kraag in het museum en liet vervolgens het beeld van de kraag digitaal in haar portretten verwerken. De serie met een meisje en een kat is uitgebreid met enkele jongens. Twee foto’s zijn opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum.

Het paard heeft door de eeuwen heen veel kunstenaars geïnspireerd. Marie Cécile Thijs is al sinds haar jeugd gefascineerd door deze elegante en krachtige dieren en is ook vele jaren een enthousiast ruiter geweest. Daarom heeft zij het paard een plek gegeven in haar portretfotografie. Recentelijk heeft zij Salinero gefotografeerd, het toppaard waarmee Anky van Grunsven tweemaal de Olympische Spelen won.

Marie Cécile Thijs (Heerlen, 1964) koos aanvankelijk voor een loopbaan als advocaat. Vijftien jaar geleden herontdekte zij haar passie voor fotografie en besloot er haar vak van te maken. Het vrije werk van Marie Cécile Thijs is te zien in galeries en op kunstbeurzen. Daarnaast fotografeert zij voor tijdschriften, het bedrijfsleven en de overheid. Een groot aantal bekende Nederlanders heeft voor haar lens gestaan, zoals Carice van Houten, Rutger Hauer, Max Moszkowicz, Saskia Noort, Connie Palmen, Humberto Tan en Jan Wolkers.

De galerie is geopend van woensdag tot zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en op afspraak.Marie Cëcile Thijs
Marie Cëcile Thijs


22 oktober 2011 - 17 december 2011

Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2 links
1016 KS Amsterdam
020-3206705, 06-15007777
info@eduardplanting.com
www.eduardplanting.com
De openingtijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marie Cëcile Thijs

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Art goes to church
14 mei 2022 - 15 mei 2022, Hellevoetsluis
Art goes to church
Wasstraat
12 april 2022 - 15 mei 2022, Haarlem
Wasstraat
Op Kracht en Karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport
14 mei 2022 - 25 juni 2022, Eindhoven
Op Kracht en Karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl