Recent werk

Esthetische weergave en tegelijkertijd leegte en gebrek aan referentie. Deze tegenstelling probeert Sleeuwits te versterken door de enorme scherpte in haar foto‘s. Details als deurknoppen, scharnieren of de trede van een trap zijn haast onwerkelijk scherp. Tegelijkertijd zijn de locaties op haar foto s nooit te duiden. Mogelijke referentiepunten als verwijzingen naar plaats of tijd ontbreken en ook mensen zijn opvallend afwezig in haar beelden. Hierdoor is het niet alleen onduidelijk hoe groot de afgebeelde plek werkelijk is, maar ook waar op de wereld deze zich bevindt. Een opname van een winkelcentrum in Sjanghai kan net zo goed een wachtruimte op Schiphol zijn.

De nieuwe serie foto‘s te zien bij Galerie Hof & Huyser is geprint op mat aquarelpapier. In deze serie worden de tijdloosheid en de niet te duiden locatie nog versterkt doordat de interieurs (Sleeuwits heeft zich dit maal beperkt tot het vastleggen van enkel inpandige beelden) in haar nieuwe serie met kunstlicht zijn belicht. Hierdoor is tevens het gevoel van en dag en nacht verdwenen. Sleeuwits zelf zegt hierover: ‘De foto‘s die ik maak zijn het resultaat van een onderzoek naar het niet verbonden zijn met de ruimte waarbinnen ik mij bevind. Een conflicterend gevoel dat bepaalde ruimtes en plekken in de stedelijke omgeving in mij oproepen. Het is alsof je losstaat van de werkelijke plek en tijd, maar tegelijkertijd ook de schoonheid van deze plek ervaart. Deze beklemmende sfeer vind ik op veel alledaagse plekken. Naast het ‘unheimische‘ zoek ik een soort magische schoonheid. Juist de spanning tussen deze twee vind ik interessant.‘

Marleen Sleeuwits (1980, Enschede) studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en volgde de Post St-Joost voor Fotografie in Breda. Sindsdien is haar werk in binnen en buitenland te zien geweest bij onder meer: MKgalerie in Rotterdam, Nieuwe Vide in Haarlem, op het Breda Photo Festival, het FotoFestival Naarden en tijdens de Photo Biënnale Rotterdam, in Galerie Kunstagenten in Berlijn, Galerie Jarach in Venetië en in de Serpentine Gallery in Londen. Haar fotowerk is opgenomen in de Collectie van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Collectie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in diverse privécollecties.Marleen Sleeuwits
Marleen Sleeuwits


9 januari 2009 - 31 januari 2009

Galerie Hof & Huyser
Bloemgracht 135
1016 KL Amsterdam
020-4201995
info@hofhuyser.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marleen Sleeuwits

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Kunsthuis De bakkerij
26 september 2020 - 1 november 2020, Bergen (Limburg)
Kunsthuis De bakkerij
Popup galerie
18 september 2020 - 27 september 2020, Den Haag
Popup galerie
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl