Siren Blood

Margriet Smulders componeert bloemstillevens met een edge. De kijker wordt uitgenodigd zich te verliezen in de wonderlijke voorstellingen vol bloemen, vruchten, kruiden en wulpse glazen die niet alleen de zintuigen aanspreken maar bovendien bol staan van verwijzingen naar mythologie en oude meesters. Door gebruik te maken van water en andere vloeistoffen en de daarin gespiegelde beeltenissen van elementen die soms buiten het kader vallen, is het moeilijk zich niet te verliezen in de Bacchanale overvloed.

In ‘Siren Blood’ presenteert zij een reeks nieuwe werken die, geïnspireerd door een reis naar het Himalaya gebergte een speelser karakter hebben. In de middelste ruimte van de galerie kan de bezoeker terecht voor een totaalervaring: zittend op een wolkvormige schommel en omringd door donkerblauwe, abstractere werken kan hij zich volledig laten verleiden door de magische en zinnelijke aantrekkingskracht van Smulders’ werk. De expositie met enkele werken maakt onderdeel uit van de presentatie van het laatste boek van Margriet Smulders.

Margriet Smulders (Bussum, 1955) studeerde aan de kunstacademie in Arnhem. Haar werk werd vele malen tentoongesteld en is opgenomen in tal van museale privé- en bedrijfscollecties, waaronder die van ABN AMRO Artcollection, Achmea Artcollection, AKZO Nobel Art Foundation, Bibliothèque National de Paris, COFF, Foundation, San Sebasti n (ES), Delta Lloyd N.V., Houthoff Buruma, ING Artcollection, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Rabobank International,Randstad Photocollection Werk / Work, UMC Utrecht, Museum Het Kruithuis (Den Bosch), Museum Het Prinsenhof, Noord Brabants Museum (Den Bosch) en het Valkhof Museum (Nijmegen).Margriet Smulders
Margriet Smulders


16 januari 2010 - 6 maart 2010

Ron Mandos
Prinsengracht 282
1016 HJ Amsterdam
020-2307036
info@ronmandos.nl
www.ronmandos.nl
@ronmandos (twitter)

Er is werk te zien van
Margriet Smulders

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour
Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
11 november 2019 - 24 november 2019, Amsterdam
Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940
18 oktober 2019 - 16 februari 2020, Amsterdam
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl