Food Portraits

9 maart 2013 - 27 april 2013
Na haar succesvolle serie Cooks heeft Marie Cécile Thijs een serie portretten gemaakt van voedsel. Verstilde en dynamische foto’s, die telkens de essentie van voedsel weergeven.

Marie Cécile Thijs is al meer dan vijftien jaar gespecialiseerd in autonome fotografie en het portret. Daarbij combineert zij een hedendaagse stijl met een voorliefde voor klassieke referenties.

De expositie Food Portraits toont een diversiteit aan culinaire portretten. Roze zwammen onder een stolp, storm in glazen water, gedistilleerde Umami en een artisjok druipend in olie. Ook zijn er foto’s te zien van opgegraven terroir, bevroren ijskruid, cantharellen uit schors van brood, gewogen zeebaars in rondstrooiend zeezout en bloedende biet.

De food serie van Marie Cécile Thijs wordt wekelijks gepubliceerd in FD Persoonlijk, het weekend magazine van Het Financieele Dagblad. De teksten zijn van culinair historicus en schrijver Hilary Akers.

Het vrije werk van Marie Cécile Thijs is opgenomen in collecties van het Rijksmuseum Amsterdam, Museum Rotterdam en een groot aantal private kunstverzamelaars. Daarnaast is het te zien geweest op het FotoFestival Naarden, Photoville New York en kunstbeurzen als Realisme, Artantique, Fotofever Brussel en PAN Amsterdam.

De opening van de expositie is zaterdag 9 maart van 16.00-18.00 uur. Bij de opening zal Hilary Akers (culinair historicus, schrijver, kok en wijnspecialist) een toelichting geven op het werk.

De openingtijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.Marie Cecile Thijs, Food Series, Swedish Chanterelles On Bread, Courtesy Eduard Planting Gallery
Marie Cecile Thijs, Food Series, Swedish Chanterelles On Bread, Courtesy Eduard Planting Gallery (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


9 maart 2013 - 27 april 2013

Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2 links
1016 KS Amsterdam
020-3206705, 06-15007777
info@eduardplanting.com
www.eduardplanting.com
De openingtijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marie Cécile Thijs

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Art goes to church
14 mei 2022 - 15 mei 2022, Hellevoetsluis
Art goes to church
Wasstraat
12 april 2022 - 15 mei 2022, Haarlem
Wasstraat
Op Kracht en Karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport
14 mei 2022 - 25 juni 2022, Eindhoven
Op Kracht en Karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl