Lust for Light

1 maart 2015 - 31 mei 2015
Museum aan het Vrijthof organiseert tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF een grote tentoonstelling met werken van fotograaf Marie Cécile Thijs. Zij maakte bijna 20 jaar geleden foto’s van de Heiligdomsvaart in Maastricht, aan de voet van het huidige museum. In 2015 keert zij terug voor haar eerste overzichtstentoonstelling Lust for Light. De tentoonstelling laat verschillende series van Marie Cécile Thijs zien, waaronder White Collar, Food Portraits, Cooks, Horses, Majestic, Human Angels en haar vroegere foto’s van de Heiligdomsvaart in Maastricht.

Marie Cécile Thijs is een kunstfotograaf met een herkenbare signatuur. Haar portretten zijn stillevens en haar stillevens worden portretten. Objecten worden personages. Ze komen los van hun dagelijkse bestemming, los van tijd en ruimte. Dat levert intrigerende creaties op, waarbij elementen als verstilling, dynamiek en soms ook humor samenkomen. Zo zou je bijna vergeten dat katten normaal geen kragen dragen, en dat kikkererwten meestal op een bord liggen en niet door de lucht zweven. In haar werk is het ongewone vanzelfsprekend.

Foto’s van Marie Cécile Thijs doen qua licht- en kleurgebruik denken aan de Gouden Eeuw. De oude meesters in de schilderkunst zijn een belangrijke inspiratiebron. Tegelijkertijd is haar werk volstrekt eigentijds. Voor de serie White Collar (sinds 2009) fotografeerde zij een authentieke zeventiende eeuwse plooikraag (ook wel molensteenkraag genoemd) uit de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam, die zij later middels digitale technieken verwerkte in haar portretten.

Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 10.00-17.30 uur.Marie Cécile Thijs
Marie Cécile Thijs (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


1 maart 2015 - 31 mei 2015

Fotomuseum aan het Vrijthof
Vrijthof 18
6211 LD Maastricht
043-3211327
info@fotomuseumaanhetvrijthof.nl
www.fotomuseumaanhetvrijthof.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 10.00-17.30 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marie Cécile Thijs

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Art goes to church
14 mei 2022 - 15 mei 2022, Hellevoetsluis
Art goes to church
Wasstraat
12 april 2022 - 15 mei 2022, Haarlem
Wasstraat
Op Kracht en Karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport
14 mei 2022 - 25 juni 2022, Eindhoven
Op Kracht en Karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl