Love Land Stop Time

Brazilianen hebben vaak en graag seks buiten de deur; in love motels waar kamers per uur te huur zijn. In de extravagante motelkamers met ronde bedden, neon-verlichting en spiegelplafonds lijkt de tijd soms stil te staan. En wat zeggen suggestieve namen zoals 'Love Land, Inpassion, Secrets, Alibi' en 'Stop Time' over wat er zich daar allemaal afspeelt?

Vera van de Sandt en Jur Oster
Vera van de Sandt en Jur Oster (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Gedreven door een fascinatie voor de Braziliaanse liefdescultuur en het verdwijnen van de authentieke motel-interieurs in de aanloop naar het WK en de Olympische Spelen, hebben Vera van de Sandt (art director) en Jur Oster (fotograaf) deze motels vastgelegd. Het resultaat is een serie analoge beelden die de originele sfeer en het tijdsbeeld van de love motels levendig en realistisch weergeeft.Vera van de Sandt: 'We hebben geprobeerd de sfeer en de vormgeving van de motelkamers zo realistisch mogelijk over te brengen. Het zijn vaak de details en attributen die zowel vervreemding als ontroering opwekken. We hebben nauwelijks mensen gefotografeerd, niet alleen vanwege privacy, maar vooral omdat we het aan de toeschouwer willen overlaten om zich voor te stellen wat er allemaal in deze ruimtes gebeurt.'

Jur Oster: 'Door analoog te fotograferen en filmmateriaal met een groot kleurbereik te gebruiken, komen de kleuren en lichtval in de kamers goed tot hun recht. Omdat er klein en bijna anoniem moest worden gewerkt hebben we gekozen om uitsluitend met bestaand licht te werken en moest alle apparatuur in één kleine rugzak passen. We reisden met niets meer dan een klein statief, een Rolleiflex 2.8 GX, een lichtmeter en filmrollen.'

Tijdens hun reizen naar Brazilië in februari 2014 en maart 2015 heeft het duo Oster en van de Sandt motels gefotografeerd in de jungle van de Amazone, de duinen van Maranhão, de Bahiaanse stad Salvador, het platteland van Minas Gerais en natuurlijk in Rio de Janeiro.

De opening van de tentoonstelling is vrijdag 5 augustus vanaf 19.30 uur.

5 augustus 2016 - 9 september 2016

Volkshotel
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam
020-2612100
hello@volkshotel.nl
www.volkshotel.nl
@volkshotel (twitter)
Het hotel is 24 uur per dag geopend.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Vera van de Sandt
Jur Oster

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Vies, vet, volks!
13 september 2020 - 1 november 2020, Sterksel
Vies, vet, volks!
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee
Power to the Models (BredaPhoto)
9 september 2020 - 29 november 2020, Breda
Power to the Models (BredaPhoto)

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl