Looking Up / Looking Down

In de expositie Looking Up / Looking Down zal Seelevel het werk Ornithology van Anne Geene en Arjan de Nooy presenteren samen met Diana Scherer's project Interwoven - Exercises in Rootsystem Domestication.

Diana Scherer
Diana Scherer

Beide projecten tonen een wetenschappelijke benadering van de natuur, maar willen in geen geval wetenschappelijk zijn. Sommige vindingen blijken echter wel interessant te zijn voor de wetenschap. Zoals bijvoorbeeld het project van Diana Scherer, waarvoor zij een samenwerking aan is gegaan met biologen van de Radboud Universiteit, Nijmegen. In hun werk gebruiken de kunstenaars fotografie om de verzameling vast te leggen.Kees Moeliker is een bioloog en directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij won de IG Nobel Prijs in 2003. Hij schrijft regelmatig voor NRC Handelsblad en HP / De Tijd, daarnaast is hij een columnist voor Vroege Voegels op Radio 1. Moeliker publiceerde drie boeken: De eendenman (2009), De bilnaad van de teek (2012) en De kloten van de mus (2016). De bilnaad van de teek werd gekozen als "beste wetenschappelijke boek van het jaar" door de Volkskrant.

In het werk Interwoven richt Scherer's fascinatie zich op de dynamiek van ondergrondse plantendelen. De wortelstelsels, met hun verborgen, ondergrondse levens worden door plant-neurobiologen als de hersenen van de planten beschouwd. In 2015 begon Scherer de 'intelligentie' van planten in haar werk toe te passen. In Interwoven wil Scherer deze verborgen onderaardse processen zichtbaar maken. In samenwerking met biologen van de Radboud Universiteit is zij op zoek gegaan naar een techniek om de groei van de plantenwortel te controleren.

Anne Geene en Arjan de Nooy manifesteren zichzelf als zeldzame vogels in de wereld van vogelfotografie, welke gedomineerd wordt door klassieke esthetische beelden. Ze combineren aspecten uit de vogelwetenschap met bepaalde eigenschappen van fotografie, wat resulteert in een frisse kijk op zowel (vogel)wetenschap als fotografie. Ornithology kan zowel gezien worden als een onderzoek naar vogels door een fotograaf als een onderzoek naar fotografie door een ornitholoog.

De opening van de expositie is zaterdag 18 maart om 16.00 uur met een introductie van Kees Moeliker, directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

18 maart 2017 - 15 april 2017

Seelevel Photo Gallery
Bethaniënstraat 39
1012 BZ Amsterdam
06-47104484
look@seelevel.nl
www.seelevel.nl
@SeelevelGallery (twitter)
De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Anne Geene
Arjan de Nooy
Diana Scherer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl