Me We - The Circle of Life

7 september 2013 - 12 januari 2014
Koos Breukel is een van de bekendste portretfotografen van Nederland. Hij fotografeert kinderen, studenten, schrijvers, politici, zeilers en transseksuelen. Dit jaar maakte hij de eerste officiële staatsieportretten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. In de overzichtstentoonstelling Me We - The Circle of Life vertelt hij aan de hand van ruim 100 fotoportretten een universeel en tegelijkertijd zeer persoonlijk levensverhaal. Het overzicht omvat werk van de afgelopen 30 jaar, waarvan veel nooit eerder te zien is geweest. Breukel geeft alle aspecten van het leven - van geboorte en vreugde tot ziekte en dood - een gelijkwaardige plaats in deze tentoonstelling die als het ware een alternatief, universeel familiealbum is. Me We - The Circle of Life sluit hiermee naadloos aan bij de eerste editie van de nationale Fotoweek met het thema Kijk! Mijn Familie die plaatsvindt van 20 t/m 29 september.

De portretten van Koos Breukel (Den Haag, 1962) zijn nooit oppervlakkig. Het zijn geen meedogenloze foto’s, maar onbevooroordeelde portretten die recht doen aan het individu, de sporen van diens leven en bovenal aan de waardigheid van de persoon. In Me We - The Circle of Life worden onbekenden en beroemdheden naast elkaar getoond. Behalve fotoportretten laat Breukel ook persoonlijke objecten zien, zoals de geheime familiefoto’s van zijn moeder en zijn eigen drumstel. De studio in zijn woonkamer, niet los te zien van zijn dagelijkse leven, is naar het museum verplaatst. Bezoekers kunnen hier elke derde zondag van de maand hun portret door Breukel laten maken.

Op vrijdag 20 september wordt de Fotoweek nationaal gelanceerd in Fotomuseum Den Haag, gelijktijdig met de officiële opening van Me We - The Circle of Life. Bij de tentoonstelling verschijnt een het fotoboek Me We met teksten van Erwin Mortier en Hedy van Erp. Rondom Me We - The Circle of Life organiseert Fotomuseum Den Haag rondleidingen, educatieprojecten en op 21 september een debat over de status van het portret en het veranderende familiealbum in samenwerking met Paradox en de FotografenFederatie.

De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur. Op eerste kersdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Het museum is geopend eerste en tweede Paasdag, Koninginnedag, 5 mei, eerste en tweede Pinksterdag, tweede en derde Kerstdag en Hemelvaartsdag. Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 16.00 uur.Koos Breukel, Hendrien Adams, Amsterdam, 1997, courtesy Van Zoetendaal
Koos Breukel, Hendrien Adams, Amsterdam, 1997, courtesy Van Zoetendaal (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


7 september 2013 - 12 januari 2014

Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
070-3381144
info@fmdh.nl
www.fotomuseumdenhaag.nl
De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 10.00-18.00 uur. Het Fotomuseum is op alle feestdagen geopend behalve op 25 december. Op 24 en 31 december is het museum geopend tot 16.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Koos Breukel

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Voorjaarssalon
3 maart 2021 - 11 april 2021, Den Haag
Voorjaarssalon
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
30 maart 2021, online
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
Imagination
, online expositie
Imagination
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
, online expositie
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl