The Recollector: Virtueel archief van kunstenaar Jasper de Beijer

31 oktober 2010 - 19 december 2010
Tussen 31 oktober en 19 december brengt Galerie 37 Spaarnestad de bijzondere interactieve installatie The Recollector, van kunstenaar Jasper de Beijer. The Recollector is de derde tentoonstelling in de serie Het Oogpunt waarbij een beeldend kunstenaar wordt uitgenodigd nieuw werk te maken naar aanleiding van het archief Spaarnestad Photo.

The Recollector is een 3D collage, gemaakt in de computer. De kunstenaar heeft de technologie van computerspellen gebruikt om een virtuele omgeving te cre ren die het midden houdt tussen een museum, een theater en een fotoarchief. De bezoeker kan hier vrij in rond lopen zoals in een werkelijke ruimte.

Jasper de Beijer (Amsterdam, 1973) reconstrueert de koloniale geschiedenis met elementen van het fotoarchief en wekt deze tot leven in een nieuwe omgeving. Als archeoloog graaft De Beijer steeds dieper in het beeldmateriaal uit het archief van Spaarnestad Photo en legt verschillende lagen van ons collectief geheugen bloot. Als collectioneur legt hij een schaduwarchief aan en brengt daarin een associatieve ordening aan. Als regisseur leidt hij de bezoeker door de voorstelling, nadat hij deze nabootsing van de realiteit naar zijn hand heeft gezet. De Beijer toont een overzichtelijke, afgesloten ruimte waarin de bezoeker ronddoolt zonder grip te krijgen op de ruimte zelf.

Op zondag 31 oktober om 16:00 wordt de tentoonstelling geopend door Petra Heck, curator/hoofd tentoonstellingen NIMk (Nederlands Instituut voor Mediakunst).

De galerie is geopend donderdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur en op afspraak.Jasper de Beijer
Jasper de Beijer


31 oktober 2010 - 19 december 2010

37PK
Groot Heiligland 37
2011 EP Haarlem
023-5518432
info@37pk.nl
www.37pk.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jasper de Beijer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl