De Honderd van Rooyackers

'Bewaren wat je niet kwijt wilt raken', dat is voor Ursula van de Bunte de kern geworden van dit werk. De vriend van de fotografe, Paul Rooyackers, is 20 jaar ouder. Grote kans dat hij eerder dood zal gaan. Om de herinnering aan hem levend te houden, om de tijd stil te zetten, heeft Ursula hem vastgelegd in meer dan honderd portretten die te zien zijn in de galerie.

Ursula van de Bunte, De Honderd van Rooyackers
Ursula van de Bunte, De Honderd van Rooyackers (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Ursula: 'Door Paul te fotograferen ben ik hem beter gaan begrijpen, we hebben een andere, meer intiemere relatie gekregen. In deze tijd waarin relaties zo snel over gaan, wil ik laten zien dat je tijd kunt nemen om iemand werkelijk te leren kennen. Misschien het beeld bijstellen wat je van iemand had, niet meteen een oordeel vellen. Nu de jaren verstrijken merk ik opeens dat hij ouder wordt, er verschijnen opmerkelijk meer rimpels, hij kan poses minder goed volhouden. Tijdens het fotograferen word ik me bewuster van de, misschien nog spaarzame, tijd die we nog samen hebben. Het maakt me angstig maar ergens ook gelukkiger, omdat ik er iedere dag bij stil sta hoe bijzonder onze relatie is en dat is wat ik wil vertellen.'In de foto's wisselen klassieke, fotografische interpretaties elkaar af met ironisch gezochte opvattingen of soms met een knipoog naar iconische schilderijen. Het geheel groeide uit tot een extravagante reeks. In 2018 won, het eerste deel van de - toen nog niet voltooide - serie, de Publieksprijs van de Graduation show van de Fotovakschool in Amsterdam. Paul Rooyackers wilde een aantal theatrale foto's inzetten voor een kaartspel, een theaterspel - SKETCH - met ontelbare mogelijkheden om toneel te spelen. Dat spel wordt tijdens de opening geïntroduceerd en is dan ook te koop.

Tijdens de drie weken durende tentoonstelling zullen er diverse activiteiten in de galerie zijn. Ursula van de Bunte zal tijdens de expo in een geïmproviseerde studio, personen fotograferen in de stijl van de serie. Ook zullen enkele acteurs/actrices scenes improviseren tijdens de openingstijden van de galerie.

20 juni 2020 - 5 juli 2020

Galerie Année
Gedempte Oude Gracht 33
2011 GL Haarlem
023-5325231
mail@galerieannee.nl
www.galerieannee.nl
De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 11.00-17.30 uur, de eerste zondag van de maand van 13.00-17.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ursula van de Bunte

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Naar Huis? / Coming Home?
3 december 2020 - 3 januari 2021, Amersfoort
Naar Huis? / Coming Home?
Mukayu
1 december 2020 - 17 januari 2021, Antwerpen
Mukayu
Fotomonument Srebrenica
21 november 2020 - 14 januari 2021, Vijfhuizen
Fotomonument Srebrenica

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl