Mensen houden van bloemen

Jarenlang gebruikte het Bloembureau Holland de reclamekreet Bloemen houden van mensen. Maar het omgekeerde is ook waar: Mensen houden van bloemen. Dat blijkt uit de foto’s die oud-journalist Henk Langerak exposeert in het Schoutenhuis. Het gaat hierbij om een serie tweeluiken waarbij een deel van het beeld wordt gevuld door tulpen of andere bolgewassen en het andere deel door een fotograferende man of vrouw die op het eerste gezicht deze bloemen vastlegt. Het zijn stuk voor stuk combinaties met een glimlach, want de fotografen in deze tweeluiken corresponderen op een wonderlijke manier met de bloemen. Staat een man voorover gebogen een foto te maken, dan zie je op de tweede foto bijvoorbeeld een doorgebogen tulip.

Langerak: ‘Wat mij opviel was dat iedereen zo vol overgave bezig was dat zij zich volledig onbespied waanden en dus niet in de gaten hadden dat ik hen weer vastlegde. Maar zelf fotografeerde ik ook bloemen. Pas bij thuiskomst zag ik de combinatie omdat ik dezelfde tulpen en andere bloemen had gefotografeerd die alle anderen ook hadden vastgelegd.’

Het is de vierde keer dat Henk Langerak in het Schoutenhuis exposeert. Eerder toonde hij portretten van Chinezen, liet hij foto’s zien van slapende mensen in diverse landen en exposeerde hij Wildlife foto’s uit Namibië. Henk Langerak bracht eerder twee fotoboeken uit: Gezichten van China en Dansen met de gordijnen open. Samen met Rob IJsselstein maakte hij vorige jaar het fotoboek Kijk, Alphen.

Henk Langerak is fotografisch autodidact. Hij is lid van de fotoclub Alphoto in Alphen aan den Rijn en fotoclub Open Oog in Nieuwkoop. Langerak fotografeert sinds zijn 14e. Begon in 1965 als redacteur/verslaggever/fotograaf bij het dagblad van Rijn en Gouwe in Alphen aan den Rijn. Bleef na zijn overstap als journalist naar het Algemeen Dagblad fotograferen, maar in principe niet meer voor de krant. Toch maakt hij een enkele keren de foto die zijn verhaal illustreerde. Publiceerde verder foto’s in o.a. Ouders van Nu, de Gelderlander, Expressen (Zweden), Milieu Actief, Hitweek, AD Groene Hart , Computer Idee, In Beeld, Fotografie, Seniorweb, Focus en Zoom.

Het Schoutenhuis is een lunchroom die is gevestigd in een van de oudste panden van Alphen aan den Rijn. In de lunchroom is de bediening in handen van mensen met een verstandelijke beperking. Het Schoutenhuis is geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur.Henk Langerak
Henk Langerak


5 juli 2013 - 2 augustus 2013

Lunchroom Schoutenhuis
Julianastraat 4
2405 CH Alphen aan den Rijn
0172-495566
info@schoutenhuis.nl
www.schoutenhuis.nl
De lunchroom is geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur.

Er is werk te zien van
Henk Langerak

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Black Album / White Cube
20 juni 2020 - 10 januari 2021, Rotterdam
Black Album / White Cube
Candid
4 april 2020 - 20 september 2020, Den Haag
Candid

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl