Nocturnal Delight

Nocturnal Delight toont een nieuwe serie foto’s van de Nederlandse mode- en reclamefotograaf Hans Withoos. De foto’s weerspiegelen zijn fantasie, gecombineerd met de dagelijkse werkelijkheid, de glitter en glamour van de happy few, vol erotiek en spanning. In juli is de expositie onderdeel van het Downtown programma van de Amsterdam International Fashion Week.

Nachtelijke verrukking
De foto’s zijn gemaakt in de nacht of rond zonsop- en ondergang in steden als Amsterdam, Antwerpen, Londen, Marrakesh, New York, Parijs, Rotterdam en Venetië. Iedere foto vertelt een verhaal, een gedachte van Hans Withoos. Er zijn altijd veel details van de nachtelijke locaties te zien. Hierdoor voelt de kijker zich een voyeur bij een spannende, veelal erotisch beladen gebeurtenis, die de kijker overigens veel ruimte laat voor eigen interpretatie.

Seven Deadly Sins
Voor Nocturnal Delight liet Hans Withoos zich inspireren door de zeven hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht, wellust, nijd, gulzigheid, wraak en luiheid. Als fotograaf legt hij graag mooie, markante mensen op een verrassende, onconventionele wijze vast. Met zijn foto’s wil Withoos provoceren, vragen stellen en mensen aan het denken zetten. De serie omvat 60 foto’s waarvan in eigen beheer ook een boek is uitgegeven.

Hans Withoos (1962) is een bevlogen fotograaf. Hij werkt in opdracht veelal samen met Jolanda Cats, vanuit hun studio in Rotterdam. Het duo heeft een specialisatie in fashion, lifestyle en architectuur. Het vrije werk van Hans Withoos kenmerkt zich door kleurrijke, fantasierijke beelden met een bizarre esthetiek en een ongekende styling. Op intrigerende wijze maakt hij gebruik van beeldmanipulatie. Zijn werk is te zien in galeries en op beurzen in Nederland en Amerika. En is internationaal opgenomen in collecties van kunstverzamelaars.

De openingtijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.Hans Withoos, Nocturnal Delight Serie
Hans Withoos, Nocturnal Delight Serie (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


18 juni 2011 - 30 juli 2011

Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2 links
1016 KS Amsterdam
020-3206705, 06-15007777
info@eduardplanting.com
www.eduardplanting.com
@EPFAP (twitter)
De openingtijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Hans Withoos

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl