Fotograaf Hans Wilschut treedt in de voetsporen van Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht: Caspar van Wittel

Fotograaf Hans Wilschut treedt in de voetsporen van Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht: Caspar van Wittel. Het kostte weken aan voorbereiding, er werd overlegd met de marine in Napels, de veiligheidsdiensten in Rome en de ACTV in Venetië, het bedrijf dat de vaporetto's beheert, maar vanaf deze week werkt de Rotterdamse fotograaf Hans Wilschut aan een bijzondere foto-opdracht in Italië: het in het 'nu' vastleggen van stadsgezichten in Rome, Napels en Venetië waarmee Caspar van Wittel tussen 1674 en 1736 wereldfaam verwierf.

Hans Wilschut, Piazza del Popolo, 2019, archival print, 87,8-150 cm
Hans Wilschut, Piazza del Popolo, 2019, archival print, 87,8-150 cm (diashow met meer beelden)

Hans Wilschut voert de opdracht uit in het kader van de tentoonstelling Maestro van Wittel, Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht, die van 26 januari t/m 5 mei 2019 te zien is in Kunsthal KAdE.Door de nauwgezetheid van het werk van Caspar van Wittel is een deel van de gebouwen nog hetzelfde als 'toen'. Andere situaties zijn vrijwel volledig anders. De entree van de Canal Grande in Venetië - met de majestueuze Salute-kerk op de linkeroever - is nauwelijks veranderd ten opzichte van eeuwen terug, maar locaties in Rome en Napels zijn flink op de schop gegaan in de tussenliggende tijd. In de schilderijen van Van Wittel ligt het Colosseum op een landerige vlakte. Tegenwoordig is het omzoomd door toeristische activiteit. De overeenkomsten en verschillen maken het interessant om toen en nu te vergelijken. In de tentoonstelling worden de foto's van Wilschut tussen de schilderijen van Van Wittel gehangen, als eigentijdse vedute-stukken.

26 januari 2019 - 5 mei 2019

Kunsthal KAdE
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort
033-4225030
info@kunsthalkade.nl
www.kunsthalkade.nl
@kunsthalkade (twitter)
De kunsthal is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Hans Wilschut

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl