On The Road | Music People

Met de serie On The Road laat fotograaf Han Ernest het leven van de muzikanten backstage zien. Niet de glamour staat centraal in deze documentaire serie, maar de vaak afgeleefde kleedruimtes, de voorbereidende bezigheden, de spanning voor de show aanvangt, het wachten, onderlinge verbondenheid. Han noemt nieuwsgierigheid de basis voor zijn backstageserie. Wat gebeurt er achter de schermen? Hoe ziet die wereld eruit? Wie is de mens achter de muzikant? Als een fly on the wall legt hij visueel sprekende momenten vast in beelden die een verhaal vertellen, of waar je als kijker een eigen verhaal bij kunt bedenken.

Han Ernest, On The Road | Music People
Han Ernest, On The Road | Music People

Bij de serie Music People staat voor de fotograaf niet primair het maken van de foto centraal, eerder de ontmoeting met de muzikant. Han: 'Primair gaat het me om de vraag wie de mens is achter de muzikant. Wat drijft hem of haar? Hoe staat de muzikant in het leven? Mijn doel is muzikanten meer open en als mens voor de camera te hebben, waarbij ze hun masker of de standaardhouding van de muzikant achterwege laten.'Han Ernest (Amsterdam, 1956), studeerde in 2014 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam met het documentair project Hallo, ik ben Jan - de eerste 100 dagen van Jan van Zanen als burgemeester van Utrecht. Sinds zijn afstuderen werkt hij aan verschillende documentaire projecten en opdrachten. Daarbij is zijn verleden als grafisch ontwerper van invloed op zijn manier van kijken door de camera. Han Ernest is in 2017 geselecteerd als een van de New Dutch Photography Talents.

8 september 2019 - 20 oktober 2019

DB Studio
CAB-Rondom 100
3534 BE Utrecht
030-2938209
info@dbstudio.nl
www.dbstudio.nl
@dbsutrecht (twitter)
De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Han Ernest

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl