Wildlife

Van een klein Afrikaans ijsvogeltje zittend op een uitstekende tak tot een groot nijlpaard met een enorme opengesperde bek. Ze staan op de dierenfoto’s die journalist/fotograaf Henk Langerak maakte in Namibi en Botswana. De foto’s zijn te zien op zijn expositie Wildlife die in de maand februari in het Schoutenhuis in Alphen hangt.

Langerak reisde in oktober 2010 door de twee landen in zuidelijk Afrika, die een rijke variatie aan wilde dieren hebben. Het begon met een vlucht roze flamingo’s in de Walvisbaai bij Skwakopmund (Namibië) die fel afsteken tegen de helder blauwe lucht en het eindigde bij een grote kudde olifanten in Chobe Nationaal Park in Botswana. Daar maakte de fotograaf onder andere een fraaie foto van een olifantenmoeder die haar pasgeboren jong beschermt.

De meeste foto’s echter zijn gemaakt in het toen behoorlijk droge Etosha National Park in Namibi en in de waterrijke en dus groene Okavango Delta in Botswana. Langerak fotografeerde hier leeuwen, olifanten, zebra’s, neushoorns, giraffen, koedoe’s en gnoes. Uit die foto’s is een keus gemaakt voor de expositie in het Schoutenhuis.

Henk Langerak: ‘Maar de mooiste foto vind ik zelf die van een hyena die er met een prooi, een stuk van een impala, vandoor gaat. Die liep op een meter of tien langs ons en toen was snel handelen geboden. Anderen wijzen vaak de foto van een giraffe die alleen over een kale zandvlakte aan de rand van de Kalahariwoestijn loopt, als mooiste aan.’

Het Nationaal Park Etosha in Namibië is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld. Kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. De Okavango Delta in Botswana is 15.000 vierkante kilometer groot en is het grootste binnenlandse deltagebied ter wereld. Hier leven afwisselend 200.000 zoogdieren.

Henk Langerak is fotografisch autodidact. Hij is lid van de fotoclub Alphoto in Alphen aan den Rijn en fotoclub Open Oog in Nieuwkoop. Langerak fotografeert sinds zijn 14e. Begon in 1965 als redacteur/verslaggever/fotograaf bij het dagblad van Rijn en Gouwe in Alphen aan den Rijn. Bleef na zijn overstap als journalist naar het Algemeen Dagblad fotograferen, maar in principe niet meer voor de krant. Toch maakt hij een enkele keren de foto die zijn verhaal illustreerde. Publiceerde verder foto s in o.a. Ouders van Nu, de Gelderlander, Expressen (Zweden), Milieu Actief, Hitweek, AD Groene Hart , Computer Idee, In Beeld, Fotografie, Seniorweb, Focus en Zoom.

Henk Langerak bracht twee fotoboeken uit: Gezichten van China en Dansen met de gordijnen open. Hij werkt op dit moment samen met Rob IJsselstein aan een fotoboek over Alphen.

Het Schoutenhuis is een lunchroom die is gevestigd in een van de oudste panden van Alphen aan den Rijn. In de lunchroom is de bediening in handen van mensen met een verstandelijke beperking. Het Schoutenhuis is geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur.Henk Langerak
Henk Langerak (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


3 februari 2012 - 2 maart 2012

Lunchroom Schoutenhuis
Julianastraat 4
2405 CH Alphen aan den Rijn
0172-495566
info@schoutenhuis.nl
www.schoutenhuis.nl
De lunchroom is geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur.

Er is werk te zien van
Henk Langerak

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

City Life
3 juni 2020 - 23 augustus 2020, Arnhem
City Life
Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Venus & Mercury
1 juni 2020 - 30 augustus 2020, Amsterdam
Venus & Mercury

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl