Over Leven

In zijn ruim 40-jarige carrière maakte Limburgs bekendste fotograaf Guy van Grinsven (1949) misschien wel meer dan een miljoen foto's - hij is al jaren de tel kwijt. Aanvankelijk sjouwend met loodzware analoge apparatuur deed hij verslag van sportgebeurtenissen, events met echte en would-be society-figuren en koninklijke staatsbezoeken. Maar hij reisde ook op eigen gelegenheid naar de vier hoeken van de wereld. Voor Guy kent de wereld geen grenzen, overal voelt hij zich net zozeer thuis als in Kanne, bij Maastricht, waar hij woont.

Guy van Grinsven, Over Leven
Guy van Grinsven, Over Leven (diashow met meer beelden)

Na het behalen van zijn vakdiploma aan de Fotovakschool en drie jaar in dienst van het Nationaal Fotopersbureau (NFP) ontwikkelde Guy van Grinsven zich van een graag provocerende glamourfotograaf tot een meester van portretten, situaties, complete foto-reisreportages, foto- en TV-documentaires, als uitgever van NIVEAU Euregiomagazine en de twee succesvolle fotoboeken ALL AROUND MAASTRICHT. Drie keer won hij een prijs in de wedstrijd om de Zilveren Camera voor zijn werk. Als enige Nederlandse fotograaf/cameraman was hij op 11 september 2001 getuige van de aanslagen op het World Trade Center in New York.Tijdens de tentoonstelling Over Leven maakt de bezoeker kennis met een aantal nieuwe kanten van het werk van Guy. De selectie was daarbij een hele uitdaging. Van vroege glamour- en pin-upfoto's tot ontroerende Blootgewoon-foto's, liefdevol gemaakte reportages uit de euregio Maas-Rijn (zijn internationale achtertuin), huiveringwekkende fotoreisverslagen uit onder andere Cuba, op reis met het Koninklijk Huis en een bruidsreportage met een heel vette Van Grinsven-knipoog, een unieke portrettengalerij rondom Mary Servaes, een speciaal aan 9/11 gewijde ruimte en een impressie van Guy's meest recente studio- en locatiewerk.

30 augustus 2018 - 24 februari 2019

Museum aan het Vrijthof
Vrijthof 18
6211 LD Maastricht
043-3211327
info@museumaanhetvrijthof.nl
www.museumaanhetvrijthof.nl
@MuseumVrijthof (twitter)
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 10.00-17.30 uur.

Er is werk te zien van
Guy van Grinsven

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl