Graduates 2018

In Graduates 2018 worden vier kersverse afgestudeerden uitgelicht die vorig jaar de opleiding aan de Fotovakschool hebben afgerond. Allemaal tonen zij de persoonlijke blik op de wereld en de fotografie, die zij tijdens hun opleiding hebben ontwikkeld.

Christine Mooijer, The Stargazer
Christine Mooijer, The Stargazer

Christine Mooijer
Soliloquy is een serie van fotograaf Christine Mooijer, die gaat over het zoeken en vinden van een ontsnapping aan de realiteit, om vervolgens toch weer terug te moeten keren naar de werkelijkheid. De serie is vormgegeven als scènes uit een film, die de fotograaf op pauze heeft gezet. Wat er precies gebeurt in deze film? Dat is aan de interpretatie van de kijker overgeleverd.Marvel Harris
Naar eigen zeggen leerde Marvel Harris door zijn camera, zijn gevoelswereld bespreekbaar te maken. In Inner Journey legt hij met zelfportretten zijn transitieproces van vrouw naar man vast, evenals de rol van zijn eetstoornis hierin. De rauwe werkelijkheid, die vandaag de dag maar schaars te zien is, maakt hij zichtbaar. De foto's zijn soms confronterend om naar te kijken, maar geven ook herkenning. De fotograaf neemt je graag een stukje mee op zijn hobbelige weg naar de zelfacceptatie.

Yasmila van Vliet
Als een danser voor de spiegel staat is hij zichzelf continu aan het beoordelen, corrigeren en vergelijken. Met het project Ik kijk-kijk mij onderzoekt Yasmila van Vliet hoe dansers het ervaren om elke dag uren voor de spiegel te repeteren. Welke relatie ontstaat er dan tussen een danser en zijn spiegelbeeld en welke gevolgen kan dit hebben voor het zelfbeeld? Daarnaast toont zij werk uit het project One Night's Dance, waarbij twee jonge dansers zijn gevolgd in het maakproces van een nieuw stuk.

Romina Demy
Fotograaf Romina Demy is geïntrigeerd door hoe het digitale beeld onze perceptie van de werkelijkheid verandert. In haar werk onderzoekt ze het medium fotografie en slaat zij een brug tussen het plaatje en de werkelijkheid. Ze belicht onderwerpen als tijd en ruimte, het Utopia en de realiteit van een foto. Haar fascinatie om in dit digitale tijdperk beeld terug te brengen naar de fysieke omgeving, uit zich in haar multidimensionaal fotografisch werken.

De opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op zondag 31 maart om 16.00 uur.

3 april 2019 - 11 mei 2019

Fotogalerie Objektief
Walstraat 33
7511 GE Enschede
053-4322507
info@fotogalerie-objektief.nl
www.fotogalerie-objektief.nl
@DonnyObjektief (twitter)
De openingstijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 12.30-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Christine Mooijer
Marvel Harris
Yasmila van Vliet
Romina Demy

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Black Album / White Cube
18 maart 2020 - 20 september 2020 (gesloten t/m 31 mei), Rotterdam
Black Album / White Cube
De Migrant
22 februari 2020 - 21 juni 2020 (gesloten t/m 31 mei), Rotterdam
De Migrant
Face It
1 juni 2020 - 12 juli 2020, Hilversum
Face It

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl