Solitaire

De uitdrukking 'Op jezelf zijn' kwam tijdens de coronacrisis in een ander daglicht te staan. Het insnoeren van sociale contacten werd in toenemende mate overheidsbeleid. Sommige mensen hadden en hebben het er erg moeilijk mee.

Erik Gigengack, Solitaire
Erik Gigengack, Solitaire (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Solitair kan ook staan voor autonomie en vrijheid. Maar bewust de confrontatie met jezelf aangaan en de eenzaamheid opzoeken, dat is niet voor iedereen weggelegd. We beschouwen onszelf graag als sociale dieren, gedwongen isolatie doet pijn. Terwijl de maatschappij de laatste decennia volgens velen steeds individualistischer werd, gaat het piepen en kraken als we uit noodzaak op onszelf teruggeworpen worden.

Erik Gigengack: 'In de serie Solitaire wil ik als fotograaf laten zien dat 'alleen zijn' spanning kan oproepen, maar tegelijk wil ik aantonen dat het solitaire individu in harmonie kan zijn. In harmonie met zichzelf en met de omgeving. Dat er vrijheid en schoonheid kan zijn in het op jezelf zijn.'Erik Gigengack

online expositie
erik@gigengack.nl
www.gire.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Erik Gigengack

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Spectacle
10 juni 2021 - 30 januari 2022, Den Haag
Spectacle
Pride Photo
12 juni 2021 - 1 juli 2021, Amsterdam
Pride Photo
Women by Women
15 juni 2021 - 29 augustus 2021, Amsterdam
Women by Women

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl