Hoeveel letters kan ik verdragen?

George Meijers exposeert in Centre Céramique zijn fotoserie ‘hoeveel letters kan ik verdragen?’. Deze expositie wordt als voorloper van de 75ste boekenweek gepresenteerd.

In de fotografie van George Meijers speelt het menselijke gedrag een belangrijke rol. Dit komt tot uiting in beelden van documentaire aard als ook series waarin persoonlijke uitdrukkingen vertaald worden in geënsceneerde beelden.

In de expositie zijn geënsceneerde zelfbeelden te zien, die heel persoonlijk zijn, zich autonoom gedragen en het zonder onderschrift en verklarende tekst kunnen stellen. De inhoud van de serie is een metafoor voor zijn haat-liefde verhouding die hij met boeken heeft. Letters hebben plaats gemaakt voor afbeeldingen. De foto’s zijn verhalend en hebben een vleugje humor. Ze geven ruimte voor eigen interpretatie.

Bij het ‘lezen’ van de foto’s kunnen de volgende woorden bij de kijker opkomen; verbazing, verwarring, prikkeling, oorspronkelijkheid, hilariteit, weemoed, levenskracht, ironie, ontroering enzovoorts.

De expositie is op de tweede etage van het Centre Céramique te zien, zodat er op deze plek een senergie kan ontstaan tussen beelden en boeken. Indien er sprake is van verdraagzaamheid dan kunnen beiden elkaar versterken.

Ook in 2003 exposeerde George Meijers al samen met Ger Bertholet onder in het Centre Céramique het literaire fotoproject ‘Dood is goed... dan lig je er mooi bij’.George Meijers
George Meijers


12 januari 2010 - 21 februari 2010

Centre Céramique
Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht
043-3505600
klantenservice@maastricht.nl
www.centreceramique.nl
@centreceramique (twitter)
Centre Céramique is geopend op dinsdag van 9.00-21.00 uur, woensdag t/m vrijdag van 9.00-18.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
George Meijers

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl