Bloesemfoto‘s in de open lucht

9 mei 2009 -11 oktober 2009
George Burggraaff: ‘Ik wil prikkelen tot oog voor detail‘

Landschapsfotograaf George Burggraaff, onder meer bekend vanwege zijn gigantische detailfoto‘s van bloesems en kersen, exposeert van 9 mei tot en met 11 oktober 2009 een aantal van deze foto‘s in de openlucht. Daar komen ze volgens George het beste tot hun recht en voegen ze het meeste toe aan de beleving van de omgeving. ‘Je blik vat in één keer totaliteit en detail. Je ziet op de foto een uitvergroting van een prachtig detail en beseft dat al die honderdduizenden knoppen, bloesems of kersen om je heen net zo mooi zijn als wat je op de foto ziet. Dat maakt de omringende natuur nog overweldigender.‘

De foto‘s zijn gratis te bezichtigen in de tuin van de fotograaf in Buurmalsen en in de kersengaard van zijn overbuurman Arie Hakkert. De expositie start 9 mei tijdens het eerste weekend van de Burense Kunstroute ‘buren b!zonder‘ en loopt tot het tweede weekend van deze manifestatie in oktober.

George Burggraaff exposeert dit jaar in de kersentijd (half juni - begin augustus) tevens in drie kersengaarden foto‘s van ‘De Betuwse Kers‘. Naast de genoemde kersengaard aan de Kornedijk in Buurmalsen, zijn dit kersengaard ‘De Oosterling‘ aan ‘t Oosteneind in Deil en Fruitbedrijf ‘De Hoenderik‘ aan de Lingedijk in Tricht. Tussen deze gaarden is een fiets/wandelroute uitgezet. Deze is verkrijgbaar bij de genoemde locaties.

George Burggraaff heeft inmiddels honderdduizenden foto‘s in zijn archief en heeft 50 fotoboeken gepubliceerd. Hij noemt zichzelf landschapsfotograaf, maar ziet dat ruim. Ook bijvoorbeeld een bedrijf, een straat of een ziekenhuis beschouwt hij als ‘landschap‘. Vaak richt hij zijn camera op details waar anderen gemakkelijk aan voorbij gaan of die met het blote oog niet te zien zijn. Het gaat hem daarbij om de schoonheid van vorm en kleur en het oog voor detail. ‘Ik wil met mijn foto‘s mensen prikkelen goed om zich heen te kijken. We zijn zo vertrouwd met onze omgeving of stellen ons zo snel tevreden met een globale indruk, dat we aan veel moois voorbijgaan. In deze jachtige samenleving wil ik mensen uitlokken aandacht te hebben voor hun omgeving en de tijd te nemen daarin op ontdekkingstocht te gaan. Het detail blijkt dan vaak veel verrassender dan het grote geheel‘.George Burggraaff
George Burggraaff (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


9 mei 2009 -11 oktober 2009

De tuin van de fotograaf (en omgeving)
Kornedijk 15
4197 RN Buurmalsen
0345-575888
info@georgefoto.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
George Burggraaff

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl