Portrettengalerij

Centraal in deze tentoonstelling van drie Amersfoortse fotografen staat het portret. De expositie laat zien dat fotografen een geheel eigen stijl van portretteren hebben, en dat het portret op verschillende manieren geïnterpreteerd wordt.

Carla Kogelman (1961) studeerde kortgeleden af aan de Fotoacademie Amsterdam met het magazine Familie. Een verkenning van verschillende manieren van opgroeien. Voor de portrettengalerij heeft ze een serie gemaakt van Ruthi, een Amersfoorts meisje. Een documentaire serie die ontstaan is vanuit het volgen van (on)dagelijkse momenten. Fotograferen is in haar visie een kwestie van dichterbij komen en onzichtbaar worden. In januari won Carla de 1e prijs bij de Zilveren Camera 2011 in de categorie kunst, cultuur en entertainment voor 5 portretten van bekende theateracteurs genomen tijdens het Nederlands Theater Festival. Ook won ze dit jaar de publieksprijs Met het oog op Amersfoort, Het MAP Toulouse Festival 2012 koos haar inzending tot één van de 25 winnaars en onlangs werd ze 3x genomineerd voor de PANL Awards #21.

Rob Acket (1959) is een geboren en getogen Amersfoorter. Naast fotograaf is hij ook geluidsontwerper en technisch producent van diverse festivals in Nederland. Die veelzijdigheid zie je terug in zijn fotografie. Fotografie is in zijn opvatting alles behalve een truc der herhaling. Rob heeft zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld in portretfotografie. Verkoos hij vroeger meer de technische kant van fotografie en bevond hij zich het liefst in de stilte van een studio, inmiddels durft hij het aan om (bijna letterlijk) bovenop zijn modellen te staan en ze te fotograferen in een uiterst kwetsbaar en intiem moment. Rob Acket fotografeerde speciaal voor deze expositie als onderdeel Amersfoort Fotostad, 8 Amersfoortse fotografen, die bewonderd mogen worden om hun moed van positie te ruilen.

Roel de Vringer (1954) werkte 20 jaar aan het hoofd van afdeling AudioVisuele Vormgeving van de Nederlandse Spoorwegen. Daar werden alle folders, posters en reclamecampagnes gemaakt, maar ook bedrijfsfilms. Sinds 1996 werkt hij zelfstandig en betrok hij in 2006 zijn atelier in Huize Randenbroek.
Roel heeft een brede fotografische belangstelling, en dat resulteert in sterk gevarieerde fotografie. Naast het maken van allerlei portretten, fotografeert hij ook graag in de natuur. Tevens maakt hij reisreportages, vaak met een sociaal-cultureel karakter. Verder heeft hij een voorliefde voor architectuur- en technische fotografie, maar kan ook helemaal lyrisch worden van de fascinerende miniatuurwereld van de macrofotografie. Tijdens deze expositie laat Roel de Vringer verschillende portretten zien.

De openingstijden van de galerie zijn vrijdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur en op afspraak.Carla Kogelman, Ruthi
Carla Kogelman, Ruthi (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


18 mei 2012 - 13 juli 2012

Galerie 1664
Havik 25
3811 EX Amersfoort
06-14798046
info@galerie1664.nl

Er is werk te zien van
Carla Kogelman
Rob Acket
Roel de Vringer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl