Devils & Angels, Ritual Feasts in Europe

Friso Spoelstra: 'Voor de fototentoonstelling Devils & Angels, Ritual Feasts in Europe reisde ik door Europa op zoek naar rituele feesten. In totaal heb ik veertien jaar gewerkt aan het verzamelen van beelden van deze gevarieerde bijeenkomsten. Dit heb ik gefotografeerd en gefilmd in 15 verschillende Europese landen. Een volledige selectie van mijn beelden is samengesteld in het gelijknamige boek, uitgegeven door Lecturis.'

Friso Spoelstra, Devils & Angels, Ritual Feasts in Europe
Friso Spoelstra, Devils & Angels, Ritual Feasts in Europe

Maar de foto's en films gaan over meer dan de feesten alleen. In ons eigen Europa bevinden zich parallelle werelden die terug gaan in de tijd, die uitstijgen boven de gezamenlijke politiek van Brussel en de werkelijkheid waarin we leven. Onder de oppervlakte van een wereld vol van razendsnelle verbindingen en digitale media proberen enkele geïsoleerde dorpen en gehuchten hun identiteit te bewaren.Devils & Angels brengt verhalen samen die de unieke individualiteit van deze Europese gemeenschappen laat zien, evenals verrassende overeenkomsten. Daarin laat deze tentoonstelling verbinding zien tussen verschillende culturen over het hele continent. De oorsprong van deze feesten gaan ver terug, waarschijnlijk zijn dit erfenissen uit voor-Christelijke en pre-islamitische tijden. Steeds is er een zelfde patroon te ontdekken: de vernieuwing van het leven, de vruchtbaarheid, ons pact met de dieren en de band met de natuur, van wie we steeds meer vervreemd raken. En altijd speelt het zich af op afgelegen, geïsoleerde plekken in Europa, hoog in de bergen, op eilanden, of in ooit ondoordringbare bossen gelegen. Hoe onze voorouders leefden, dachten en deden dragen wij klaarblijkelijk ergens nog altijd met ons mee. Het zit in de bedrading van ons menselijk brein, aangelegd in de prehistorie.

De opening van de expositie is vrijdag 30 november 2018 vanaf 18.00 uur.

30 november 2018 - 11 januari 2019

Gallery WM
Elandsgracht 35
1016 TN Amsterdam
020-4211113
gallery@gallerywm.com
www.gallerywm.com
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Friso Spoelstra

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl