Betwixt and between

Het werk van zowel Iris Frerichs als dat van Zaida Oenema gaat het over een gevoel van tussen de wal en het schip geraakt zijn. Je raakt verstrikt in sociale conventies, verdwaald in eenzaamheid. Het individu staat centraal in het werk van beide kunstenaars, maar wordt door beiden op een heel andere manier uitgebeeld.

De montagetekeningen van Iris Frerichs gaan over verandering, ruimte en architectuur. Vaak op heel groot formaat wordt de kijker geconfronteerd met eenzame gebouwen, vlaggen of raketten die proberen zich staande te houden in landschappen die in beweging lijken te zijn, waar het lijkt of er een ontwikkeling gaande is. Het is alsof de personages uit het verhaal zijn gestapt. De donkere sfeer in het werk versterkt deze spanning. Het is of de nacht net is gevallen, of alsof er een onweersbui aan gaat komen en er iets te gebeuren staat.

Zaida Oenema, van huis uit een fotografe, laat in haar foto- en videowerk juist wel de mens zien. Die persoon lijkt echter afgezonderd te zijn van de omgeving om haar heen. Eenzaam tussen de anderen voert ze handelingen uit die net buiten de regels van het normale vallen en die zo op een droogkomische manier laat zien hoe de maatschappij functioneert.

De openingstijden van de galerie zijn woensdag t/m vrijdag van 12.00-17.00 uur, zaterdag van 11.00-17.00 uur en op afspraak.Zaida Oenema, Cake, 2008
Zaida Oenema, Cake, 2008


7 april 2012 - 12 mei 2012

Galerie with Tsjalling
Oosterstraat 23
9711 NN Groningen
06-44896856
info@withtsjalling.nl
@withtsjalling (twitter)

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Iris Frerichs
Zaida Oenema

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Kunsthuis De bakkerij
26 september 2020 - 1 november 2020, Bergen (Limburg)
Kunsthuis De bakkerij
Popup galerie
18 september 2020 - 27 september 2020, Den Haag
Popup galerie
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl