Fordili: A Cenotaphic Allusion to Cognition

28 januari 2021 - 23 februari 2021

Foam Fotografiemuseum Amsterdam keert terug naar de openbare ruimte op Het Stenen Hoofd. Dit jaar met de installatie Fordili: A Cenotaphic Allusion to Cognition van Aàdesokan. Welke rol speelt perceptie bij het vertellen van een verhaal? Fotograaf Aàdesokan voelt het gewicht van het verhaal dat nooit verteld zal worden. Representatie is altijd subjectief. Dit is hoe het menselijke brein functioneert.

Aàdesokan, Fordili, from the series Fordili - A Cenotaphic Allusion to Cognition, 2016, courtesy of the artist
Aàdesokan, Fordili, from the series Fordili - A Cenotaphic Allusion to Cognition, 2016, courtesy of the artist (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de man Fordili, een fictief personage en fantasie-verbeelding, gebaseerd op de straathandelaren in Lagos, afgebeeld als een denkbeeldige zinspeling naar een stenen hoofd. Door ieder beeld af te breken tot enkel zijn primaire kleurcomponenten opent een ruimte voor dialoog tussen het idee en de realiteit van de man Fordili.

Deze serie is gemaakt als een visuele weergave van Aàdesokans idee van Fordili's alledaagse realiteit, al pendelend door de straten van Lagos.

Aàdesokan (1994, Lagos) heeft het doel om mensen aan het denken te zetten. Zijn eigen geest en zijn eindeloze ideeën zijn al op jonge leeftijd door zijn vader, een psycholoog, blootgesteld aan verschillende psychoanalytische methoden. Hoewel zijn uitingen eclectisch zijn, komen zijn werken meestal voort uit onophoudelijke onderzoek. De kunstenaar benut bovendien zijn kennis uit zijn opleiding tot mechanisch ingenieur om evenwichtige composities van kunst, fotografie en literatuur te formuleren.

Werk van Aàdesokan is ook onderdeel van de tentoonstelling Foam Talent | Digital.28 januari 2021 - 23 februari 2021

Foam
Stenen Hoofd 1
1013 AJ Amsterdam
020-5516500
info@foam.org
www.foam.org
Het museum is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 10.00-21.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Aàdesokan

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl