Between Four Walls

Femke Dekkers werkt in lege ruimten. Ze schildert muren en platen, ze schuift en arrangeert met zowel gevonden als meegebracht materiaal, bevestigt onderdelen zowel aan elkaar, als aan de muur en de vloer en legt het geheel vast in een foto.

Femke Dekkers
Femke Dekkers

De installaties van Femke Dekkers bestaan uit levendige en geometrische vormen, gemaakt van karton, spiegels en stukken hout. Het is voor de toeschouwer soms lastig te zien hoe het werk in elkaar zit. Haar foto’s tonen schilderachtige oppervlakten die samen een sculptuur lijken te vormen.De titel van enkele werken, Painted Pictures, is een goed voorbeeld van de manier waarop Femke Dekkers verschillende media gebruikt en samenbrengt tot een uitgebalanceerd, symbiotisch beeld. De vloeren en wanden vormen het decor van Dekkers' installatie, die ze uiteindelijk inkadert door er een foto van te maken. Er ontstaat soms een optische illusie, afhankelijk van het standpunt van de toeschouwer komen de vormen los van het oppervlak, waardoor de soms platte eigenschap van fotografie doorbroken wordt. Dekkers vertelt dat ze door fotografie grip probeert te krijgen op de objecten en sfeer. Dit ambivalente spel van controle, en de onmacht die samengaat met het streven naar een ideale compositie, is een constante factor in haar werk.

Femke Dekkers (1980, NL) woont en werkt in Breda. Ze studeerde in 2011 af in Beeldende Kunsten aan AKV St Joost. Haar werk is geëxposeerd in verscheidene exposities, onder meer in Gemeente Museum Den Haag, Preview Art Fair (Berlijn), Centrum Beeldende Kunst (Rotterdam), Unfair (Amsterdam), Unseen (Amsterdam), Prospects & Concepts (Mondriaan Fonds Art Rotterdam), Christie’s (Amsterdam) en Galerie Tapez (Budapest). Ook was Dekkers genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst, en ontving ze in 2011 de Lucas Prijs (jaarlijks uitgereikt door de gemeente ’s-Hertogenbosch).

17 oktober 2015 - 21 november 2015

C&H art space
2de Kostverlorenkade 50
1053 SB Amsterdam
020-7530964
info@ch-artspace.com
www.ch-artspace.com
@CHartspace (twitter)
De openingstijden van de galerie zijn donderdag t/m zaterdag van 11.00-18.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Femke Dekkers

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
11 november 2019 - 24 november 2019, Amsterdam
Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
Slow Photography
2 november 2019 - 7 december 2019, Eindhoven
Slow Photography
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940
18 oktober 2019 - 16 februari 2020, Amsterdam
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl