Emotie

Een tentoonstelling waarin door een persoonlijke inbreng van de individuele fotograaf het thema Emotie wordt verbeeld. Er zijn landschappen, stillevens, portretten te zien in verschillende vormen, stijlen en technieken.

De tien fotografen van F10, wonend op verschillende plaatsen in Nederland en zelfs in Frankrijk. Wat ze bindt, is passie en liefde voor de fotografie en het fotografische beeld. Pratend en kijkend verwonderen ze zich nog steeds over de mogelijkheden van de fotografie en over de emoties, die beelden bij de makers en de beschouwers oproepen.

Rieja van Aart creëert en fotografeert stillevens; stillevens, die verwijzen naar wat eens was en nu is, met een kleurgebruik die aan vervlogen tijden doet denken.

Hannelieke van de Beek gebruikt het fotografische beeld als uitgangspunt; er wordt op geborduurd, geschuurd, geplakt, geverfd, totdat er een nieuw beeld is ontstaan.

Ab van den Bree blijft de beschouwer steeds verbazen door zijn duistere beeldcombinaties, in kleur of in zwart-wit de mens centraal in een surreële wereld.

Dini van Gent bezoekt kerkhoven en fotografeert met milde ironie en liefde wat mens en natuur hebben gemaakt van de graven voor geliefden.

Gijs van Gent laat nu zijn natuurfoto’s zien; hij toont zijn verbazing en bewondering voor de grootsheid en schoonheid van de natuur.

Hubert van Liefland speelt met schmink, maskers en een spiegel een spel; hijzelf verschijnt tegelijkertijd als man en vrouw, als één op een gemaskerd bal.

Theo Mastenbroek laat je wegdromen door beelden in zachte tinten van een gordijn, een stuk plastic, de lucht, planten.

Frans Rentink: van China naar Antwerpen, van ballet naar studio, alles kan een onderwerp voor hem zijn. Nu verschijnt een been, een hoge hak, ontembare vrouwen.

Peter van Tuijl, mensen op straat, blikken, wachtend, in het voorbijgaan, schaduwen, El Raval.

Ad van der Zande fotografeert met oude fotografische technieken stillevens. Bescheiden foto’s, een klein onderwerp, een kistje, een doek, een trechter, een draadje, een beertje, maar wat een veelvoud aan details openbaart zich voor de beschouwers.

De galerie is geopend op zaterdag van 11.00-17.00 uur en op zondag van 13.00-17.00 uur. 1e paasdag en 1e pinksterdag is de galerie gesloten. 2e paasdag en 2e pinksterdag geopend van 13.00-17.00 uur.Ab van den Bree
Ab van den Bree (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


23 maart 2013 - 20 mei 2013

Foto21Bredevoort
‘t Zand 21
7126 BG Bredevoort
0543-452006
info@foto21bredevoort.nl
www.foto21bredevoort.nl

Er is werk te zien van
Rieja van Aart
Hannelieke van de Beek
Ab van den Bree
Dini van Gent
Gijs van Gent
Hubert van Liefland
Theo Mastenbroek
Frans Rentink
Peter van Tuijl
Ad van der Zande

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Black Album / White Cube
20 juni 2020 - 10 januari 2021, Rotterdam
Black Album / White Cube
Candid
4 april 2020 - 20 september 2020, Den Haag
Candid

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl