Elf visies op schoonheid

Na een opleiding genoten te hebben bij Stichting Statief uit Utrecht hebben elf fotografen zich allemaal in een eigen richting weten te ontwikkelen. Tijdens deze expositie laten zij allen hun blik op de wereld zien.

Marloes van Pareren
Marloes van Pareren

Na een aantal jaren rondgekeken te hebben binnen verschillende aspecten van de fotografie is fotografe/tekstschrijver Marloes van Pareren weer teruggekeerd naar haar oude liefde van het in woord en beeld vangen van landschappen en natuur. Op een geheel eigen manier laat zij uw oog dwalen door de schoonheid van de leegte waarbij rust en ruimte de boventoon voeren.Jet Vugts maakt sfeervolle stillevens van eenvoudige alledaagse dingen. De inspiratie daarvoor vindt ze in haar dagelijkse leven. Dit gecombineerd met sfeer, kleur, licht, ruimte, intimiteit en een gevoel van beweging of bewogen worden, levert bijzondere, soms abstracte beelden op.

Sonja Riedijk vormt beeld waarin abstracte kunst en fotografie samenkomen. Vorm, licht en ruimte zijn heel bepalend voor haar werk. Deze soms onscherpe, nauwelijks herkenbare stillevens en landschappen worden gepresenteerd in een schilderachtige sfeer. De mystiek wordt hierdoor vergroot. De beelden zorgen voor verstilling en verdieping in de beschouwer.

Jacqueline Groot vertelt in haar beelden een verhaal, waarin zij realiteit en fantasie samenvoegt. Haar bijzondere en vaak "lieve" beelden, kenmerken zich door kleur en worden op een unieke illustratieve wijze overgebracht. Zij haalt inspiratie uit eigen ervaringen of wat er op het moment zelf ontstaat in haar fantasie of beleving.

'Dat ene moment vangen', dat is wat Manja Herrebrugh graag doet. Buiten in de natuur of in de intieme setting van de studio gaat ze op zoek. Met foto's van 'dat wat haar opvalt' (meestal hele gewone dingen), soms in combinatie met passende teksten, vertelt ze een verhaal. En hoopt ze u een momentje te geven om te 'zien' in plaats van alleen te 'kijken'.

Miep Knöptels is een fotografe van de verwondering. Tijdens deze expositie heeft zij zich verwonderd over de wereld van mieren. Levend in hun eigen wereldje, een wereld waar we meestal aan voorbij lopen. Hun gedraaf en gesleep, hun overlevingsdrang en strubbelingen worden zichtbaar door het oog van haar camera. Maar niet alleen de natuur, ook de industriële wereld van de Maasvlakte, de Binnenvaart in Nederland en de Psychiatrie hebben haar verwondering. Door die verwondering raakt ze betrokken bij haar onderwerpen, wat zich vertaalt in 'andere' foto's, foto's van binnenuit.

Fotograaf André Klomp brengt met zijn foto's de natuur van ver dichtbij. Het zijn vooral de beelden van de ongerepte wildernis die hem veel voldoening en rust geven. Daarnaast is hij ook regelmatig actief als freelance sport en evenementen fotograaf.

Alie Idoe is een gepassioneerd portretfotograaf gespecialiseerd in portretten met een natuurlijke uitstraling en met oog voor detail. Zijn sterke kant is de kunst van het vastleggen van emoties en kostbare momenten tijdens persoonlijke fotoshoots en bruiloften. Alie's motto is dan ook 'one shot contains a lot of memories'.

Jessie Sanders creëert een beeld met een verhaal, een verhaal dat voor iedere kijker herkenbaar is op zijn/haar eigen manier. Emoties, dromen en fantasie vormen een sterke basis voor haar fotografie. 'De waardering, het warme geluk en oprechte dankbaarheid die een opdrachtgever uitstraalt wanneer zij de foto's ontvangen is waar het om draait.'

Mensen maken de foto mooi; dat is de opvatting van Mirjam Leeflang, fotograaf en liefhebber van mensen. Een mens leeft, een mens beweegt, de kijker leeft mee. Slow photography met altijd mooie mensen, dat typeert deze fotograaf.

Chantal Rison is een fotografe die in iedere foto haar ziel en zaligheid legt. Haar werk heeft een zekere zachtheid en gaat vaak over schoonheid en kwetsbaarheid. Voor haar is schoonheid zeker niet leeftijdsgebonden en zit meer in het durven aangaan van echt contact. Met haar interesse voor het verhaal achter 'het plaatje' heeft zij graag echte mensen voor haar lens waar ze graag tijd en aandacht voor heeft. Chantal laat je graag een beeld zien zoals je dat misschien nog niet eerder gezien hebt, vandaar ook haar slogan 'zie jij ook wat ik zie!'.

De expositie is op beide dagen te bezichtigen van 12.00-17.00 uur.

2 juli 2016 - 3 juli 2016

Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk
075-6224380
info@hetweefhuis.nl
www.hetweefhuis.nl
Het Weefhuis is geopend zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marloes van Pareren
Jet Vugts
Sonja Riedijk
Jacqueline Groot
Manja Herrebrugh
Miep Knöptels
André Klomp
Alie Idoe
Jessie Sanders
Mirjam Leeflang
Chantal Rison

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Kunsthuis De bakkerij
26 september 2020 - 1 november 2020, Bergen (Limburg)
Kunsthuis De bakkerij
Popup galerie
18 september 2020 - 27 september 2020, Den Haag
Popup galerie
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl