Door de ogen van

Speciaal voor de fototentoonstelling hebben vijftig fotografen en evenzoveel (ex)patiënten van KiKa samen foto's gemaakt. 'Kinderen die de ervaring van kinderkanker in hun bagage meedragen hebben in hun blik een extra dimensie', aldus KiKa directeur Frits Hirschstein. 'Wij willen deze dimensie zichtbaar maken met fotografie.'

Micky Hoogendijk, Rosanne
Micky Hoogendijk, Rosanne (diashow met meer beelden)

Ruim vijftig fotografen als Micky Hoogendijk en Jan Dirk van der Burg hebben zich belangeloos ingezet, samen met kinderen die kanker hebben (gehad). Elk duo heeft samen een onderwerp gekozen en dit gefotografeerd. 'Rosanne praatte over zichzelf, en dat ze nu een jaar schoon is van kanker', vertelt Micky Hoogendijk. 'Dat is wat ik in dit beeld terug wil laten komen, ze is schoon van kanker, maar ook schoon als in mooi.' De Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van den Burg heeft samen met Kay gefotografeerd: 'Kay heeft tijdens zijn ziekte veel steun aan poes Sammy gehad en wilde graag een echt portret maken, met de aandacht op de ogen en het karakter van Sammy. Ik heb hem ook gefotografeerd maar dan samen met Kay waarbij Sammy als een soort van kattenmasker dient.'De tentoonstelling is het initiatief van KiKa en Museum Hilversum. Er werken ruim vijftig fotografen belangeloos aan mee en de werken in de tentoonstelling worden geveild via Catawiki, de volledige opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

De fotografen die een bijdragen hebben geleverd zijn: Saskia Aukema, Boudewijn Bollmann, Arno Bosma, Saskia Bruinsma, Jan Dirk van der Burg, Selma van der Bijl, Cleo Campert, Popel Coumou, Linelle Deunk, Jasper Doest, Joris van Egmond, Marijn Fidder, Stella Gommans, Scarlett Hooft Graafland, Sarah Mei Herman, Micky Hoogendijk, Laura Hospes, Chris van Houts, Jitse de Jager, Gerald van der Kaap, Erik Kessels, Vicky Keulen, Sofie Knijf, Carla Kogelman, Menno Kok, Hans de Kort, Nico Kroon, Daniëlle Kwaaitaal, Bas Losekoot, Bertien van Manen, Elmer van der Marel, Hans van der Meer, Krijn van Noordwijk, Imke van Panhuijzen, Piek, Carla van de Puttelaar, Paul Ridderhof, Govert de Roos, Raymond Rutting, Jaap Scheeren, Martine Stig, Cornelie Tollens, Marieke van der Velden, Venus Veldhoen, Bert Verhoeff, Gerard Wessel, Fleur Wiersma, Sanne de Wilde, Henk Wildschut, Astrid Zuidema, Manon van der Zwaal.

4 april 2019 - 7 april 2019

Museum Hilversum
Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum
035-6292826
info@museumhilversum.nl
www.museumhilversum.nl
@museumhilversum (twitter)
Het museum is geopend maandag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en op donderdag van 11.00-21.00 uur. Elke woensdag is de toegang tot het museum gratis.

Er is werk te zien van
Micky Hoogendijk
Jan Dirk van der Burg
Saskia Bruinsma
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl