Connected

Drie Nederlandse fotografen met verschillende achtergronden. Vanuit verschillende perspectieven maar met een diepe bewondering voor elkaars werk en verenigd in hun interesse in het weergeven van huiselijke intimiteit: mensen in hun woonkamer, huisdieren met hun eigenaren en gehechtheid aan kleine alledaagse objecten.

Kiki Groot, Fien, 2016, photo on fine art paper, 93 x 80 cm, ed.6
Kiki Groot, Fien, 2016, photo on fine art paper, 93 x 80 cm, ed.6 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Kiki Groot is documentair- en portretfotograaf. Na een opleiding Nederlands recht en Kunstgeschiedenis studeerde ze in 2014 af aan de Amsterdamse Fotoacademie. In haar fotoserie Baas en Beest, in 2016 in het Parool gepubliceerd, portretteert ze de emotionele band tussen mensen en hun dieren, het wederzijdse comfort, het gezelschap en de onvoorwaardelijke liefde.Wies den Ouden is teruggekeerd naar haar vroege liefde voor fotografie na een carrière in de Nederlandse kunstwereld als curator, tentoonstellingsorganisator en galeriehouder. Voor haar nieuwe project, Voor als ik eens een feestje geef ..., fotografeert ze specifieke voorwerpen - een beker, een lamp, een jurk - die ze in de loop der jaren heeft verzameld en bewaard voor deze gebeurtenis.

Bram Tackenberg (1974) heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (Artez) en the Dutch Art Institute (DAI) maakt als kunstenaar foto's, films en animaties. Hij werkt zowel autonoom als in opdracht voor musea, particulieren, bedrijven en overheidsinstanties. Met zijn doorlopende fotografisch project De Woonkamers (The Living Rooms) gestart in 2014, registreert hij een zo divers mogelijke verscheidenheid aan huishoudens in hun eigen woonkamer.

Connected wordt geopend door Edie Peters (PHOTOQ BOOKSHOP) op vrijdag 28 september van 18.00-20.00 uur, in aanwezigheid van de kunstenaars.

13 september 2018 - 20 oktober 2018

Suzanne Biederberg Gallery
1e Egelantiersdwarsstraat 1
1015 RW Amsterdam
020-6245455
biederberg@xs4all.nl
www.biederberg.com
De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 14.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Kiki Groot
Wies den Ouden
Bram Tackenberg

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Kunsthuis De bakkerij
26 september 2020 - 1 november 2020, Bergen (Limburg)
Kunsthuis De bakkerij
Popup galerie
18 september 2020 - 27 september 2020, Den Haag
Popup galerie
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl