City Limits

Steden waren oorspronkelijk plaatsen met stadsrechten. Ze hadden een stadsmuur of hielden een markt. Er was eigen rechtspraak en een belastingsysteem. Tegenwoordig onderscheiden steden zich vooral door inwonersaantal en de mate van voorzieningen.
Een hedendaagse definitie van ‘de stad’ is: ‘Een samenbundeling van mensen, activiteiten, infrastructuur en bebouwing op een bepaalde plaats’. Deze plaats wordt aangegeven door grenzen: politieke, culturele, economische of natuurlijke.

Beelden ontstaan binnen, en rond deze stadsgrenzen, zijn te zien in ‘City Limits’, vier verschillende fotografische belevingen van stedelijkheid. De ene fotograaf is een virtuele stadsflaneur, de andere een dromer in transparantie. Eén is verzamelaar van zich herhalende fenomenen, de ander manipulator van bestaande stadsgezichten. Stadsgezichten, echter niet in de traditionele zin van het woord. De presentatie bestaat uit onmiskenbaar urbane beelden, met van elke fotograaf een heel eigen signatuur.

De galerie is geopend dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur. Tevens is de galerie geopend op de eerste zondag van de maand en op afspraak. De tentoonstelling wordt op zaterdag 19 september om 15.00 uur geopend.Nancy Lee, Swimming Around, 2009, foto op aluminium, 105 x 105 cm, oplage 10
Nancy Lee, Swimming Around, 2009, foto op aluminium, 105 x 105 cm, oplage 10 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


19 september 2009 - 17 oktober 2009

Galerie 48
Markendaalseweg 48
4811 KC Breda
076-5436510
galerie48@sbk.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Nancy Lee
Robert Overweg
Bianca Runge
Afra Willems

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Kunsthuis De bakkerij
26 september 2020 - 1 november 2020, Bergen (Limburg)
Kunsthuis De bakkerij
Popup galerie
18 september 2020 - 27 september 2020, Den Haag
Popup galerie
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl