Het Cambodja van Nu

Met deze foto-expositie probeert fotograaf Christiaan de Groot een indruk te geven van de diversiteit van Cambodja. Mooie landschappen, de tempels van Angkor en het primitieve leven van de Cambodjanen staan centraal. Daarnaast ontbreken ook de herinneringen aan de oorlog niet in het geheel. ‘Het Cambodja van nu‘ is een expositie die mensen doet verwonderen, blij maakt en ongeloof brengt.

Cambodja is een land met vele gezichten. Het merendeel van de toeristen komen om de mooie oude tempels van Angkor te bezichtigen en vertrekken daarna weer. Naast de bedelende kinderen zien ze verder weinig. Degene die zich wel verder verdiepen in het volk en de historie die Cambodja heeft, wordt overdonderd. Het bijzondere aan de Cambodjanen is dat ze zo ontzetten aardig, open en vriendelijk zijn. Na wat het volk heeft meegemaakt eind vorige eeuw zou je verwachten dat hun vertrouwen flink geschaad is. Niets is echter minder waar. Het is een genoegen om het platte land met zijn vele rijstvelden door te trekken en de mensen naar je te zien zwaaien of je uit te nodigen even bij hun te komen zitten. Er is een oprechte interesse naar de wereld die zij niet kennen.

De recente oorlog en de volkerenmoord door Pol Pot en zijn regime (1975-1979) heeft zijn sporen zichtbaar nagelaten. Naar schatting zijn er zo‘n twee miljoen burgers slachtoffer geworden. Kinderen werden opgeleid tot soldaten en bezaaiden het land met mijnen. Nog steeds verliezen dagelijks mensen ledematen of hun leven omdat ze op een mijn stappen. Door de hevige corruptie die aanwezig is gaat het opbouwen van het land veel te traag.Christiaan de Groot
Christiaan de Groot


1 mei 2009 - 28 juni 2009

Verpleeghuis Monteverdi Zoetermeer
Ondineschouw 15
2726 JS Zoetermeer
06-50207140
cdg@mooibelicht.nl

Er is werk te zien van
Christiaan de Groot

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Black Album / White Cube
18 maart 2020 - 20 september 2020 (gesloten t/m 31 mei), Rotterdam
Black Album / White Cube
De Migrant
22 februari 2020 - 21 juni 2020 (gesloten t/m 31 mei), Rotterdam
De Migrant
Face It
1 juni 2020 - 12 juli 2020, Hilversum
Face It

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl