Burma Storybook

28 mei 2017 - 22 augustus 2017

De Kunsthal neemt met de tentoonstelling Burma Storybook voor de derde keer deel aan de Poetry + Art Gallery Tour, ter gelegenheid van het 48e Poetry International Festival.

Dana Lixenberg
Dana Lixenberg

Burma Storybook presenteert portretten van zeventien invloedrijke dichters uit Myanmar (Birma) gemaakt door de Nederlandse fotograaf Dana Lixenberg. Dichtkunst was voor de Birmezen een steun om de zware jaren van militaire dictatuur te overleven. Po'zie speelt nog altijd een belangrijke rol in Myanmar als geweten van de samenleving. Met de opkomst van het internet kent het land zelfs meer online dichters dan bloggers.Filmmakers Petr Lom en Corinne van Egeraat hebben voor Burma Storybook dichters geselecteerd op basis van hun uiteenlopende perspectieven op de Birmaanse politiek, maatschappij, verborgen betekenis en humor. Het driedelige project (documentaire, boek en tentoonstelling) biedt door middel van poëzie en levensverhalen van de dichters een uniek beeld op het hedendaagse Myanmar en haar recente politieke en economische overgang.

Onder de dichters zijn de zeventigjarige Maung Aung Pwint, die jarenlang in de gevangenis verbleef, voormalig studentactivist, beeldende kunstenaar en dichter San Zaw Htway, en de jonge feministe Mae Yway. In de tentoonstelling zijn naast de portretten gemaakt door Dana Lixenberg ook nooit eerder vertoonde filmfragmenten te zien waarin de dichters uit hun werk voordragen.

Het gelijknamige boek Burma Storybook komt voort uit de documentaire met als doel de meest prominente dichters van Myanmar een podium te geven. Centraal staan hun portretten, gedichten en persoonlijke verhalen. De lancering van het boek Burma Storybook vindt plaats op zondag 28 mei tijdens de opening van de tentoonstelling in de Kunsthal en de 6e Poetry & Art Gallery Tour.

De tentoonstelling wordt op 28 mei (om 15.30 uur) geopend door Bas Kwakman, directeur Poetry International in aanwezigheid van twee festivaldichters, Mae Yway (Burma) en Harry Man (UK), die gedichten voordragen. Het boek Burma Storybook wordt gelanceerd door fotograaf Dana Lixenberg en Bruno Ferro Xavier da Silva verzorgt een muzikaal intermezzo.

28 mei 2017 - 22 augustus 2017

Kunsthal
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010-4400301
communicatie@kunsthal.nl
www.kunsthal.nl
De openingstijden van de Kunsthal zijn dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Dana Lixenberg

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Voorjaarssalon
3 maart 2021 - 11 april 2021, Den Haag
Voorjaarssalon
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
30 maart 2021, online
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
Imagination
, online expositie
Imagination
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
, online expositie
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl