Terzijde

In de tachtiger jaren is Ton Broekhuis een bevlogen fotograaf die zich tevens inzet voor de ontwikkeling van de geëngageerde fotografie in Noord-Nederland. Dit pad leidt tot de oprichting van de Noorderlicht fotomanifestatie in 1990, waarvan hij directeur wordt.

Ton Broekhuis
Ton Broekhuis

Terwijl Ton strijdt voor de cultuur komt zijn actieve fotograferen in de pauzestand. Onder Broekhuis' leiding groeit Noorderlicht uit tot een dynamische en eigenzinnige organisatie, die internationaal respect oogst. Na zijn terzijde in het najaar van 2016 kreeg het fotografisch leven van Ton Broekhuis als vrije geest in het noordelijk landschap een hernieuwde impuls.Broekhuis (1951) fotografeert schoonheid, bloei en sterfte in zijn directe woonomgeving in de Friese Stellingwerven. Met zijn hond als trouwe wandelgezel beweegt hij door het landschap en kruipt hij diep in de eigen tuin. Van sprietjes gras en bossen tot vogellijkjes, telkens weer ziet hij de verrassende rijkdom van een schijnbaar onooglijke natuur. In zijn werk wisselen intimiteit en abstractie elkaar af, in grootse reizen door een wereld op loopafstand.

Naast zijn meest recente werk is in 'Terzijde' een dwarsdoorsnede van vroegere foto's en de vele boeken die Broekhuis publiceerde te zien, variërend van vroeg werk over de vleesindustrie tot zijn eerste projecten over landschap en architectuur. Daaronder 'Een wijde blik verruimt het denken', het in opdracht gemaakte boek waarmee hij zijn reputatie als landschapsfotograaf vestigt.

17 november 2018 - 6 januari 2019

Noorderlicht Fotogalerie
Akerkhof 12
9711 JB Groningen
050-3182227
info@noorderlicht.com
www.noorderlicht.com
@Noorderlicht_NL (twitter)
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Ton Broekhuis

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl