De Woonkamers van Gouda Oost

Museum Gouda en fotograaf Bram Tackenberg brengen samen met bewoners de diversiteit van Gouda Oost in beeld. In een dubbeltentoonstelling in het Nelson Mandela Centrum (Oosterwei) en Museum Gouda zijn veertig portretten te zien van inwoners van Gouda Oost. De foto's geven een fraai zicht op de bewoners van de wijk, die zich met deze portretten in hun eigen woonkamer gedurfd openstellen voor het publiek.

Bram Tackenberg, De Woonkamers van Gouda Oost
Bram Tackenberg, De Woonkamers van Gouda Oost (diashow met meer beelden)

Gouda Oost is een wijk die het de laatste jaren zwaar te verduren heeft gehad. Maar de wijk verandert ook sterk, veel oude flats zijn vervangen en er is geïnvesteerd in voorzieningen voor wonen, werken, spelen en recreëren. De leefbaarheid en levendigheid zijn daarmee aanzienlijk verbeterd. Gouda Oost is een divers samengestelde wijk, met veel inwoners met een niet-westerse achtergrond.Bram Tackenberg begon in 2014 met zijn serie De Woonkamers, waarin hij mensen in hun eigen woonkamer fotografeert. De serie laat op een prachtige, ingetogen manier de verschillen en overeenkomsten van mensen zien. Door zonder oordeel te kijken en de mensen te portretteren, legt hij iedereen op een gelijke en waardige manier vast. De fotowerken die Tackenberg voor Museum Gouda maakte, worden voor het grootste deel tentoongesteld in het Nelson Mandela Centrum. Door de tentoonstelling in het hart van de wijk te organiseren wil Museum Gouda de drempel verlagen om met kunst en cultuur in aanraking te komen. Bovendien wil het museum met de expositie graag de sociale cohesie bevorderen doordat wijkbewoners er met elkaar in gesprek raken. In Museum Gouda zelf worden ook een aantal fotowerken tentoongesteld.

Iedereen die de tentoonstelling in het Nelson Mandela Centrum bezoekt en een selfie maakt, krijgt daarna gratis toegang tot het museum.

16 maart 2019 - 7 juli 2019

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
0182-331000
info@museumgouda.nl
www.museumgouda.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Bram Tackenberg

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Druppels
28 januari 2020 - 23 maart 2020, Hoorn
Druppels
Beautiful Square
3 februari 2020 - 3 april 2020, Amsterdam
Beautiful Square
Hoek van Holland
1 februari 2020 - 24 mei 2020, Rotterdam
Hoek van Holland

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl