The Nurturing Island - I have the time

Binnen hun artistiek werk zijn de kunstenaars Emily Bates en Antoinette Nausikaä vaak op zoek naar het heilige, spirituele en mythologische. Hun projecten, respectievelijk getiteld The Nurturing Island en I have the time, zullen te zien zijn in Seelevel Gallery.

Antoinette Nausikaä
Antoinette Nausikaä

De kunstenaars zijn geïnteresseerd in, en worden geïnspireerd door, veelal eeuwenoude, heilige en spirituele plaatsen en landschappen over de hele wereld. Beiden onderzoeken de relatie tussen mens en natuur. Zij bestuderen zowel het contrast tussen het wereldlijke en het spirituele, als het evenwicht dat er tussen de twee bestaat. Hierdoor geïnspireerd, gebruiken beide kunstenaars fotografie als voornaamste medium om hun ervaringen op locatie uit te drukken en uit te beelden.Naast fotografie maken beide ook gebruik van andere media om zo hun ervaringen in context te plaatsen en hun boodschap beter over te brengen. Bates contrasteert en vult haar foto's vaak aan met geluid en bewegend beeld, terwijl Nausikaä haar foto's vooral combineert met inkttekeningen en sculpturen.

The Nurturing Island (2010) is het eerste deel uit een serie van projecten die Emily Bates (Engeland, 1970) produceerde in de zuidelijke sub-tropische eilanden van Japan. Een later werk uit deze serie werd in opdracht gemaakt voor een solo expositie in Madam Luxembourg, getiteldThe sky is glowing with the setting sun (2012). Beide werken zijn het resultaat van een langlopend onderzoek in kleine landelijke gemeenschappen en specifieke geografische omgevingen die vaak gemarkeerd zijn door de transformatie van traditionele culturen naar moderniteit: kwetsbare omgevingen waar economische interesses en ontwikkelingen vaak spiritueel respect en gebalanceerde maar uitdagende realiteiten overspoelen. The Nurturing Island brengt ons naar de ongerepte natuur van het eiland en laat de toeschouwer een glimp van verborgen heilige plaatsen van sjamanistische praktijken, zuivering en respect zien: een heilige boom, een waterval, een berg. De grote, met de hand gedrukte, zilveren gelatine afdrukken vangen de essentie van de kracht en schoonheid die het eiland domineert en bewaren het rijke mythologische en geloofs- systeem. De fotoserie werd oorspronkelijk geëxposeerd als een installatie, gecombineerd met een audiotrack van veldopnames, welke een verrassend element van het leven op het eiland onthullen en het gebruik van muziek als sociaal fenomeen laten horen.

I have the time is een mixed-media installatie van Antoinette Nausikaä, ontwikkeld vanuit haar langlopende project Stone-time. Hierin onderzoekt zij de huidige zeggingskracht en tijdloosheid van heilige bergen en hoe ze ons heden ten dage nog beïnvloeden, vooral de tegenstellingen tussen het eeuwige en onveranderlijke karakter van de oude bergen en het kortstondige en vluchtige hedendaagse leven eromheen. Het werk probeert het gat tussen het wereldlijke en het bovenaardse en tussen de simpele, gewone en de mysterieuze dingen te vatten en te overbruggen. I have the time is een project over de perceptie van tijd, ruimte en identiteit, voortkomend vanuit haar persoonlijke beleving waarbij Nausikaä gebruik maakt van verschillende media en technieken (fotografie, inkttekeningen, video en sculpturen). I have the time zal een installatie zijn die reageert op de expositieruimte en op zoek gaat naar de grenzen van verschillende media in relatie tot die ruimte.

De opening van de tentoonstelling is zaterdag 12 November van 16.00-18.00 uur.

12 november 2016 - 10 december 2016

Seelevel Photo Gallery
Bethaniënstraat 39
1012 BZ Amsterdam
06-47104484
look@seelevel.nl
www.seelevel.nl
@SeelevelGallery (twitter)
De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Emily Bates
Antoinette Nausikaä

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl