Innemende Eigenaardigheden

In de fotografische serie Innemende Eigenaardigheden tracht fotograaf Arend Wiersma een glimp van het karakter van de geportretteerde te vangen, door middel van het registreren van diens kleine eigenaardigheden. Deze eigenaardigheden variëren uit een bepaalde trek, een blik of een asymmetrisch kenmerk in het gezicht van de geportretteerde.

Arend Wiersma, Innemende Eigenaardigheden
Arend Wiersma, Innemende Eigenaardigheden (diashow met meer beelden)

Deze eigenaardigheden, die we zelf vaak als onwenselijk ervaren, zijn veelal de kenmerken die ons distantiëren van de massa. De kenmerken die ons uniek maken als mens en bovenal de eigenaardigheden die door onze omgeving als herkenbaar en innemend worden ervaren: Dat ene dingetje van de velen, die jou, jou maakt.Arend is van mening dat we in een generaliseerbare maatschappij leven, waar eenheid steeds meer wordt gepromoot en oneffenheden steeds vaker als negatief worden bestempeld. Zoals de online promotie op social media van velen laten zien, het perfectioneren van iemands eigen gezicht door middel van diverse filters in profielfoto's. Men lijkt hun eigen oneffenheden, steeds minder graag te willen zien. Zich vaak niet lijken te realiseren dat juist die imperfecties, hen maken tot een individu.

In deze fotoserie benadrukt Arend juist die imperfecties in de vormen zoals eerder genoemd, om men tot denken aan te zetten, de schoonheid in hun eigen ik te herkennen en deze te koesteren, zoals de fotograaf zelf ook enorm kan genieten van al die prachtige individuen met hun karakteristieke koppen.

2 april 2019 - 30 juni 2019

Noordwest Ziekenhuisgroep (Den Helder)
Huisduinerweg 3
1782 GZ Den Helder
0223-696969
www.nwz.nl/Locaties/Den-Helder
@noordwestzh (twitter)

Er is werk te zien van
Arend Wiersma

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl