Fotoclub Alphoto

Vijf fotografen van fotoclub Alphoto beginnen in de Doorloop (Dreespassage) op nummer 3 in Alphen aan den Rijn een galerie waarin zij 5 maanden lang hun foto's exposeren. De galerie krijgt de naam AlphotoShop. De Doorloop is een deel van een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn dat moet wijken voor stadsvernieuwing. Tot de sloop van de panden mogen kunstenaars hier exposeren of workshops houden.

Rob IJsselstein laat in eerste instantie een zestal van zijn landschappen zien en twee twee foto’s van Alphen. Elke foto straalt rust uit; nergens zijn mensen te zien. Toch zijn bijna alle foto’s op gemakkelijk bereikbare plekken gemaakt.

Sander Hartman fotografeert architectuur en mensen en doet dit uit zijn fascinatie voor het abstracte. Daardoor geeft hij een beeld uit de werkelijkheid een eigen lading, zodat het een vreemde, hyper-reële of juist strip-achtige uitstraling krijgt.

De belangstelling van Gerk Kooy gaat uit naar natuur, kunst en mensen. Zijn foto’s zijn vrijwel onbewerkt. Hij laat onder andere foto’s zien van mensen op de Floriade in Venlo.

Fred Peters zoekt naar lijnen en vormen van (oude) auto’s, waarbij het origineel nauwelijks herkenbaar blijft. Hij houdt voorts van donkere landschappen en richt zich als niet religieus persoon ook op religieuse gebeurtenissen om te laten zien wat mensen beweegt en hoe die inspiratie ontvangen.

Henk Langerak heeft een journalistieke achtergrond en dat is in sommige van zijn foto’s te zien. Hij laat twee bijzondere bewerkingen zien waarbij modellen in een andere situatie zijn geplaats dan waarin zij zijn gefotografeerd. Verder zijn er van hem landschapsfoto’s, straatfoto’s en panorama's te bekijken.

De openingstijden zijn vrijdagavond van 19.00-20.30 uur en op zaterdag van 10.00-17.00 uur. De officiële opening is op zaterdag 17 mei om 15.00 uur.Fred Peters
Fred Peters (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


9 mei 2014 - 15 september 2014

AlphotoShop
Dreespassage 3
2406 DE Alpen aan den Rijn
0172-421957
henk@langerakonline.net

Er is werk te zien van
Sander Hartman
Gerk Kooy
Henk Langerak
Fred Peters
Rob IJsselstein

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl